De ce nu are voie căluţul în parc. Răspunsul primarului Emil Boc

Mircea Chioreanu, proprietarul poneiului Rocky, şi trăsura sa cu care plimba copiii în Parcul Central au fost săptămâna aceasta subiect de dezbatere în oraş, iar o pagină de facebook deschisă pentru ei a atras mii de simpatizanţi.

 

Omul a primit recent o adresă prin care Primăria Cluj îl înştiinţa că nu-i mai permite să plimbe copiii deoarece activitatea sa nu s-ar încadra în normele de autorizare. Mircea Chiorean a demonstrat că lucrurile nu stau aşa şi că are aceleaşi condiţii pentru care 15 ani la rând a primit autorizaţie: are PFA, plăteşte impozit forfetar, este în deplină legalitate. Cu toate acestea, semnalele pe care I le transmite autoritatea locală sunt îngrijorătoare pentru el. Într-o ştire transmisă de DIGI 24 Cluj, primarul Emil Boc a dat o altă explicaţie. “Parcul a fost reabilitat pe fonduri europene şi, în acest moment, nu avem voie să putem da voie să se folosească utilajul necesar împreună cu poneiul, pentru că nu este pe proiectul european posibil să fie realizat. Se va strica parcul şi riscăm să obţinem sancţiuni din partea Comisiei Europene”, susţine primarul Emil Boc.

 

La rândul său, Mircea Chioreanu spune că un ponei şi o trăsurică pentru copii nu au cum să distrugă un parc. “Vă daţi seama, eu merg cu poneiul pe alei, ca şi bicicliştii, nu avem cum să distrugem parcul, doar nu mergem pe iarbă! Nu înţeleg nimic, eu fac o treabă pentru public, cu scop de distracţie şi recreere. Unde să te recreezi dacă nu în parc? N-am făcut rău la nimeni, plimb copiii oraşului de 18 ani, ce e rău în asta?” se întreabă domnul Mircea.

Reabilitarea Parcului Central şi a clădirii Casino pe care o găzduieşte a costat 40 de milioane de lei şi a fost finanţată din fonduri europene. Pentru că lucrarea este încă în garanţie, autorităţile susţin că nu-i mai pot permite căluţului să plimbe copiii pe alei.

 

Precizăm faptul că în marile oraşe europene, trăsurile cu cai sunt un lucru obişnuit. Ele circulă pe străzile pietonale, în pieţele şi curţile interioare ale palatelor şi pe aleile parcurilor tocmai pentru ca acestea să poată fi vizitate de turişti.

Distribuie:

Postaţi un comentariu