Dacii și romanii se luptă în Cetatea Alba Carolina pentru supremația în fața turiștilor

Peste 50 de membri ai Asociaţiei de reconstituire istorică Terra Dacica Aeterna (TDA) din Cluj se vor înfrunta, sâmbătă şi duminică, în marile bătălii care vor avea loc la Festivalul roman Apulum de la Alba Iulia.

Terra Dacica Aeterna participă cu militari romani şi cu războinici daci, dar şi cu civili din ambele tabere şi cu mai multe ateliere meşteşugăreşti.

 Foto: Daniel Barna

Foto: Daniel Barna

 Foto: Daniel Barna

Foto: Daniel Barna

„Pa parcursul celor două zile vom reconstitui fragmente din mai multe momente istorice, de la campania lui Corneliu Fuscus şi până la războaiele lui Domitian şi Traian. De asemenea, vom prezenta secvenţe din viaţa civilă a celor două culturi –dacică şi romană- care s-au înfruntat în urmă cu 2000 de ani şi vom interacţiona foarte mult cu publicul participant, pentru ca acesta să poată intra cât mai mult în atmosfera de odinoară. Cred că este important pentru noi ca toţi să ne cunoaştem cât mai bine istoria şi cultura şi ceea ce noi încercăm să redăm cât mai bine pe viu se adresează deopotrivă celor tineri şi celor mai trecuţi prin viaţă”, a declarat preşedintele TDA, Paul Cheptea.

 Foto: Daniel Barna

Foto: Daniel Barna

Terra Dacica Aeterna este prima asociaţie de reconstituire istorică din România şi a  participat la numeroase festivaluri de profil din ţară şi străinătate. Membrii TDA sunt în special istorici, profesori, dar şi pasionaţi de istorie care activează în multe alte domenii.

 Foto: Daniel Barna

Foto: Daniel Barna

Distribuie:

Postaţi un comentariu