Craiova, susținută de Victor Ponta în lupta pentru titlul de Capitală Europeană în anul 2021

Craiova luptă cu Cluj-Napoca pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, folosindu-se de ajutorul premierului Victor Ponta. (foto: Dan Bodea)

Lupta pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021 este una acerbă, fiecare oraș candidat apelând la toate armele ce-i stau la îndemână. Deputat de Gorj și apropiat al primarului Craiovei, Victor Ponta și-a anunțat susținerea proiectului de candidatură al Craiovei pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, declarând că va sprijinii infrastructura culturală și dezvoltarea atracțiilor culturale din oraș. Astfel, Craiova intră pe lista de „combatante” ale Clujului în lupta pentru acest titlu, alături Timișoara, Iași și Arad.

Șeful Executivului a participat la evenimentul ”România de mâine – Micii ambasadori ai culturii românești”, organizat la Ateneul Român. Gala face parte din seria evenimentelor organizate de Ministerul Afacerilor Externe pentru Ziua Națională a României și are ca misiune promovarea imaginii țării în străinătate și a culturii naționale. Gala de la Ateneu a promovat și susținerea Craiovei pentru titlul de “Capitală Culturală Europeană 2021”.

Potriviti agerpres.ro, premierul și deputatul de Gorj, Victor Ponta, a fost prezent la această gala la invitația edilul șef al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, care a discutat pe larg despre atracțiile culturale ale orașului, amintind Festivalul de Teatru Shakespeare, Muzeul de Artă care adăpostește cele mai multe opere de Brâncuși din țară, dar și Parcul Romanescu.

Întrebat dacă sprijină Craiova în cursa pentru titlul de Capitală Europeană, Victor Ponta nu s-a sfiit să spună „Eu, Victor Ponta, deputat de Gorj, da”, susținând că acest proiect ar trebui extins în toată Oltenia.

„E vorba ca până în 2021 să sprijinim partea de infrastructură culturală, dezvoltarea atracțiilor culturale ale Craiovei, dar în același timp să profităm de atracțiile culturale ale regiunii Olteniei. Pentru că, dacă aducem oaspeți la Craiova, de ce să nu ducem și la Hobița sau la Târgu Jiu? (…) E un proiect amplu. Sigur, mai sunt opt ani până atunci, dar cine se pregătește din timp, și repet, m-aș bucura foarte mult ca în 2021 România să aibă din nou această onoare din partea Europei de a avea un oraș Capitală Culturală Europeană”, a declarat Ponta, citat de agerpres.

Distribuie:

Postaţi un comentariu