Consiliul Judeţean Cluj scoate la vânzare cabinetele medicale

Consiliul Judeţean Cluj vinde 47 de cabinete medicale/ foto Dan Bodea

Jumătate dintre cabinetele medicale aflate în proprietatea Consiliului Judeţean Cluj vor fi scoase la vânzare. Este vorba despre 47 de cabinete care vor fi vândute medicilor din totalul de 98 de cabinete, acestea fiind amplasate în nouă imobile din Cluj-Napoca.

„Din cele nouă imobile în care sunt situate cabinetele deţinute de Consiliul Judeţean, în prezent sunt întabulate patru şi anume: imobilul situat pe strada Horea nr.40, imobilul situat pe strada Galaxiei nr.13, imobilul situat pe strada Băiţa nr.9 şi imobilul situat pe B-dul 21 Decembrie 1989, nr.49, imobile cărora le este aplicabilă procedura de vânzare într-o primă etapă. Scoatem la vânzare în această primă etapă 47 de cabinete. Pe măsura ce se va încheia procesul de întabulare şi celelalte imobile vor intra în procedură de vânzare. Toţi chiriaşii şi-au exprimat intenţia de cumpărare a acestor spaţii în condiţiile fixate de Consiliul Judeţean”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. Pentru stabilirea preţurilor de vânzare imobilele vor fi evaluate, iar preţul pentru cabinetele medicale trebuie achitat integral de către cumpărător, la încheierea contractului de vânzare-cumpărare. Consilierii judeţeni vor discuta în şedinţa de astăzi aprobarea proiectului de hotărâre pentru vânzarea acestor cabinete medicale dar şi constituirea unei comisii pentru vânzarea spaţiilor medicale şi a uneia de contestaţie.

“Deoarece spaţiile cu destinaţia de cabinete medicale sau în care se desfăşoară activităţi conexe actului medical şi terenurile aferente acestora se vând numai dacă este clarificată situaţia lor juridică, vom declanşa procedurile necesare pentru achiziţia unor servicii de cadastru pentru efectuarea măsurătorilor în vederea actualizării datelor de carte funciară şi întocmirea documentaţiilor cadastrale de dezlipire şi înscriere în cartea funciară a dreptului de proprietate a judeţului Cluj. După ce această etapă va fi finalizată, vom achiziţiona servicii de evaluare, pentru a stabili preţul corect al acestor spaţii”, a mai spus Uioreanu.

La această dată Consiliul Judeţean Cluj colectează din redevenţele plătite de medici pentru cabinete aproximativ 5000 de euro/an.

Distribuie:

Postaţi un comentariu