Consiliul Judeţean cere RATUC să introducă noi linii de transport

Conducerea Consiliului Judeţean Cluj solicită RATUC să introducă în regim de urgenţă cel puţin două noi linii de transport în comun spre Parcul Industrial TETAROM I. De asemenea, este obligatorie înfiinţarea unei staţii de tramvai la depoul de pe B-dul Muncii din apropierea Parcului Industrial TETAROM II care găzduieşte investiţia Emerson, consideră cei de la CJ.

„Conducerea administrativă a Parcurilor Industriale TETAROM a solicitat în nenumărate rânduri înfiinţarea unor noi linii de transport în comun spre Tăietura Turcului, unde lucrează peste 2000 de angajaţi. Ar fi nevoie de o linie Zorilor – Mănăştur – Grigorescu – TETAROM I şi retur precum şi Gheorgheni – Mărăşti – TETAROM I şi retur. Deocamdată, la solicitările noastre conducerea RATUC a răspuns doar cu tabele, deşi lipsa mijloacelor de transport în comun spre această importantă zonă economică a oraşului este bine-cunoscută şi nu are nevoie de niciun fel de birocraţie în plus. Cât despre TETAROM II, rezolvarea este şi mai simplă, fiind nevoie doar de înfiinţarea unei staţii la ieşirea din depoul de tramvaie de pe b-dul Muncii. Această staţie ar deservi peste 3000 de angajaţi care lucrează în cadrul Emerson” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Consiliul Judeţean Cluj apreciază că înfiinţarea celor două noi linii pentru TETAROM I poate fi tratată, la fel ca şi în alte cazuri, cu titlu de experiment, fără a obliga agenţii economici să îşi asume în mod formal obligaţia de a achiziţiona un număr prestabilit de abonamente de călătorie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu