Consilierii PNL îi cer lui Boc parkinguri subterane sub bisericile de cartier

Criza de locuri de parcare din oraş îi determină pe clujeni să vină cu soluţii care de care mai inedite. Consilierii PNL îi cer primarului Emil Boc să se folosească de terenurile de sub bisericile de cartier pentru a construi parkinguri subterane.

“Consilierii locali PNL îi propun primarului Emil Boc să negocieze cu Mitropolitul Andrei în vederea realizării unor parkinguri subterane, pe amplasamentele bisericilor din cartiere, acolo unde spațiul permite acest lucru, desigur. Municipalitate a sprijinit și va sprijini în continuare Biserica, i-a atribuit terenuri și bani ori de câte ori a fost nevoie, cu siguranță, Mitropolitul poate înțelege, la rându-i, problema acută cu care se confruntă comunitatea clujeană! Acest lucru se practică și în afara României, nu pretindem că ar fi o invenție de-a noastră. Tot ce vrem este să-i dăm un imbold pozitiv primarul Emil Boc, și chiar și aghiotantului său, Radu Moisin, să implementeze astfel de soluții și în Cluj Napoca. Biserica Ortodoxă poate deveni un sprijin real al Primăriei în rezolvarea situației parcărilor, dacă primarul ar avea mai multă voință, în acest sens. Spațiul trebuie împărțit eficient, iar mai marii Bisericii trebuie convinși că n-au nimic de pierdut dacă-și cedează terenurile de sub biserici, în beneficiul comunității”, se arată în comunicatul consilierilor liberali.

Aceştia atrag însă atenţia că deocamdată nici problema parkingului subteran din Piaţa Avram Iancu nu a fost tranşată deşi despre acest parking se vorbeşte încă din primul mandat al primarului Emil Boc. “Suntem conștienți că până la acest moment, primarul Emil Boc n-a ajuns la un consens cu ÎPS Andreicuț nici în privința realizării parkingului de sub Catedrala din Piața Avram Iancu, cu toate că anul trecut promitea că va rezolva această problemă. Timpul trece, iar situația locurilor de parcare rămâne neschimbată. Nu avem mai multe locuri nici în centru și nici în cartiere, deși, soluția parkingurilor subterane ar putea fi aplicată și în cazul altor clădiri publice. Pe baza unor concepte urbanistice viabile s-ar putea amenaja parcări subterane inclusiv pe amplasamentele școlilor din cartiere, fără ca activitatea elevilor să fie afectată în vreun fel” susţin aleşii locali.

Distribuie:

Postaţi un comentariu