Consilierii liberali cer demisia viceprimarului Şurubaru, găsit incompatibil

Grupul consilierilor locali ai PNL Cluj-Napoca cere demisia viceprimarului Gheorghe Şurubaru după ce, la finalul săptămânii trecute, instanţa a respins cererea acestuia privind anularea hotârârii ANI prin care a fost declarat incompatibil cu funcția deținută din cauza faptului că în perioada 22 iunie 2010 – 30 mai 2013 a deținut simultan atât funcția de viceprimar, cât și cea de administrator al unei firme comerciale. Totodată, Curtea de Apel Cluj menține și acuzația de fals în declarații a domnului Gheorghe Șurubaru.

“Date fiind acestea, grupul consilierilor locali ai PNL Cluj-Napoca cere intrarea în legalitate a municipalității clujene și aplicarea legii. Domnul Gheorghe Șurubaru trebuie ca măcar în ceasul al 12-lea să dea dovadă de bun simț și să-și depună demisia. Ar fi de dorit ca din respectarea legii să se facă un act de normalitate și nu un spectacol ieftin ca data trecută când domnul Șurubaru și-a dat demisia pentru 5 minute, renăscând din spuma votului consilierilor locali ai PDL/UDMR mai alb, mai curat. Altfel, observăm că una spune domnul primar ca om de opoziție (respectarea legilor, legalitate, șamd) și alta practică ca om de Putere – și prin mașinăria de vot asigurată în Consiliul Local, este om de putere. Domnul Șurubaru este incompatibil, fapt reconfirmat în justiție.  Domnul Șurubaru trebuie să își dea demisia, iar Emil Boc trebuie să-l lase să plece”, se arată în comunicatul de presă al consilierilor liberali.

Viceprimarul Gheorghe Şurubaru este în concediu până săptămâna viitoare. Acesta a precizat însă pentru Transilvania Reporter că merge mai departe în instanţă. “Este decizia Curţii de Apel. Aşteptăm motivarea şi vom face recurs mai departe la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, a spus viceprimarul.

Distribuie:

Postaţi un comentariu