Concedieri la RADJ. Regia se reorganizează

80 de posturi ale Regiei Autonome a Drumurilor Judeţene Cluj vor fi desfiinţate după ce Consiliul de Administraţie a aprobat recent noua organigramă şi statul de funcţii.  În urma reorganizării 14 persoane îşi vor pierde locurile de muncă. Cuvântul final îl vor avea însă consilierii judeţeni care se întâlnesc în şedinţă astăzi şi vor dezbate şi un proiect de hotărâre în acest sens.

„Din cauza unei structuri de personal prea încărcate Regia nu mai este competitivă pe piaţa construcţiilor şi reparaţiilor de drumuri, având în vedere că există pe piaţă foarte mulţi operatori economici în domeniu şi de regulă la licitaţii criteriul de selecţie este “preţul cel mai scăzut”. Având cheltuieli indirecte foarte mari din cauza structurii organizatorice actuale, preţul cu care se participă la licitaţii nu poate să fie scăzut sub limita cheltuielilor efective. În aceste condiţii conducerea R.A.D.J. Cluj a propus Consiliului de Administraţie o nouă organigramă şi o nouă structură de personal, în aşa fel încât prin aceasta să se realizeze o economie la fondul de salarii, care nu mai poate fi suportat în forma şi structura actuală din cauza lipsei veniturilor necesare să acopere aceste cheltuieli”, se arată în referatul de specialitate care însoţeşte proiectul de hotărâre.

RADJ renunţă la două şantiere şi face economii de 21.000 de lei la salarii

Conform noii structuri organizatorice vor exista trei şantiere în loc de cinci în organizarea RADJ. Şantierul de la Dej va fi comasat cu cel de la Gherla, iar şantierul Gilău cu cel din Huedin. Ca atare vor fi operate reduceri de posturi pe fiecare şantier. „Se mai operează schimbări şi la nivelul posturilor cu funcţii de conducere, respectiv funcţii de contabili şefi de şantier şi şefi de birouri din centrală. La nivel de centrală au existat două servicii, din care rămâne unul, au existat nouă birouri şi rămân trei birouri şi patru compartimente, rezultând la nivelul regiei o economie la fondul de salar în sumă de aproximativ 21.000 lei lunar”, se mai precizează în referat.  “Într-adevăr se reduc mai multe posturi care erau oricum vacante. Există şi concedieri, puţine la număr, 14 mai exact, şi este vorba despre cele de la serviciul de pază şi protecţie. Cei concediaţi vor beneficia de un salariu compensatoriu, aşa cum prevede contractul colectiv de muncă. În plus, mai mulţi directori şi şefi de servicii şi birouri îşi pierd funcţiile de conducere. Nu era necesară această structură, ca atare ei rămân pe posturi dar fără indemnizaţiiile de conducere”, a declarat directorul RADJ Cluj, Călin Platon.

În aceste condiţii în organigrama regiei vor exista 355 posturi din care 86 de posturi pentru personal de specialitate şi 269 de posturi pentru muncitori.

Distribuie:

Postaţi un comentariu