„Colours of Cluj” continuă în 2014

Foto: Marius Ioan Groza

Prima ediție a festivalului „Colours of Cluj” s-a bucurtat de un real succes în rândul publicului clujean și nu numai. Astfel, organizatorii evenimentului au anunțat printr-un comunicat de presă că, festivalul va continua și în vara viitoare.

Peste 15.000 de vizitatori a strâns „Colours of Cluj” în perioada 1-4 august, la cele peste 60 de manifestări şi activităţi propuse de Asociaţia Film şi Cultură Urbană (AFCU) şi Asociaţia SHIFT – Transilvania Art Grup.

Prima ediție a evenimentului a fost organizată de o echipă de 150 de persoane, dintre care 100 de voluntari, şi a avut un buget de aproximativ 50.000 de euro, fiind susţinut şi finanţat cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Cluj-Napoca şi al Ministerului Tineretului şi Sportului, prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Cluj.

„Le mulţumim tuturor celor care au ales să coloreze Clujul împreună cu noi, implicându-se în diverse activităţi, şi care au demonstrat că, iată, evenimentele frumoase pot fi organizate şi în luna august, iar Clujul şi clujenii merită un festival al verii. Vom reveni şi anul viitor, pentru a colora din nou vara cu evenimente pentru toată lumea”, a spus Cristian Hordilă, directorul festivalului, în comunicatul de presă.

„Noaptea albă la Grădina Botanică” a fost evenimentul care a prins cel mai bine la public. Aproximativ 3000 de persoane au asistat sâmbătă la un recital instrumental susţinut de Mira Gavriş (pian), Radu Dunca (vioară) şi Vilhelm András (violoncel), la un recital unic susţinut de mezzosoprana clujeană Iulia Merca (invitaţi: soprana Simona Băltog şi trio-ul Gravriş – Dunca – Vilhelem) şi la un spectacol creat special pentru acest festival, care a alternat arii de operă cu texte din piesele trupei Semnal M, precum şi la spectacolul „This is my body. Come into my mind”.

Activități din cadrul „Colours of Cluj” 2013 s-au mai desfășurat și în Piața Unirii, unul dinte punctele principale ale festivalului, acolo unde, luni, 1 august, a avut loc proiectul de videomapping interactiv „Dancing House” a artistului media Klaus Obermaier. De asemenea, alte evenimente s-au organizat în Parcul Central, strada Potaissa, Bulevardul Eroilor și strada Maiakovski la „Depozitul de film”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu