Colindul antisemit, problemă de securitate europeană!

Ambasadorul american în cadrul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), Daniel Baer,  semnalează într-o scrisoare către statele membre ale organizației derapajele din Romania, transmite ziare.com.

Printre acestea se află și modificările aduse de parlamentari Codului Penal și colindul antisemit de la TVR, denumite în scrisoare drept „îngrijorătoare”.

Ambasadorul SUA semnaleaza și difuzarea de către TVR a unui colind antisemit. „Am observat, de asemenea, că pe 5 decembrie, televiziunea publică română TVR a difuzat un cântec antisemit care îndemna la arderea evreilor, prezentat drept un colind tradițional de Crăciun. Apreciem faptul că ministrul român de Externe a condamnat cântecul și urmărim măsurile luate de oficialii români pentru a condamna astfel de acte de bigotism și cei care le perpetuează, astfel încât să fim siguri că nu se vor mai întâmpla vreodată”, se arată în scrisoare.

Potrivit lui Daniel Baer, „protejarea minorităţilor şi combaterea antisemitismului, a xenofobiei şi a tuturor formelor de intoleranţă sunt esenţiale pentru îndeplinirea angajamentelor OSCE”.

Transilvania Reporter a fost printre foarte puținele publicații care s-au deplasat în satul de origine al colindei antisemite pentru a încerca să afle adevărul despre aceasta. Puteți citi reportajele aici:

Distribuie:

Postaţi un comentariu