Colecția Basic, semnată de Stephan Pelger a fost prezentată la Cluj. Clujencele au primit sfaturi personalizate din partea designerului

Stephan Pelger/ Foto: Dan Bodea

Designerul Stephan Pelger și-a prezentat marți seara, în cadrul showroom-ului Autoworld Audi dn Cluj-Napoca, cea mai nouă colecție, intitulată sugestiv, Basic. Colecția cuprinde atât elemente cheie pe care orice doamnă sau domnișoară trebuie să le aibă în garderobă, dar și ținute inovative, create special pentru această colecție.

Stephan Pelger/ Foto: Dan Bodea

Stephan Pelger/ Foto: Dan Bodea

„Colecția Basic conține modele vestimentare care au mers foarte bine de-a lungul anilor. Orice femeie are nevoie de o bluză frumoasă albă, de o fustă creion, de un pantalon negru bine croit. Colecția este alcătuită din piese cheie care nu au voie să lipsească din garderoba unei femei,  dar și colecții capsulă, cum e cea colorată cu flori, de vară, de exemplu”, explică designerul.

În cadrul colecției acesta a folosit un mixt de materiale care se îmbină armonios în conturarea ținutei perfecte: elegante și rafinate. „Basic se adresează tuturor femeilor, atât ca design, cât și ca preț. Este o colecție young, nu e linia primară, ci linia secundară, iar prețurile sunt rezonabile. O pătură mult mai mare de femei este targhetată din acest punct de vedere și se poate bucura mult mai multă lume de o creație Stephan Pelger. Stilul pe care merg este în general unul elegant, rafinat, care se adresează unei anumite categorii de femei: puternice, cu un stil stilistic dezvoltat.

Colecția Basic,   semnată de Stephan Pelger,   a fost prezentată la Cluj,   în prezența designerului / Foto: Dan Bodea

Colecția Basic, semnată de Stephan Pelger, a fost prezentată la Cluj, în prezența designerului / Foto: Dan Bodea

Lucrurile sunt în general foarte structurate la mine. Folosesc materiale de foarte bună calitate, tipare foarte bune pentru că asta contează până la urmă. Nu am inventat eu nici rochița, nici fustița. Inovația la mine și ceea ce m-a făcut cunoscut este mixul de materiale: piele-mătase, piele-voal, paiete montate pe voal, pentru colecțiile de iarnă blană, mătase. Acest mixt mă caracterizează, iar clientela apreciază foarte mult acest lucru”, spune Stephan.

Foto: Dan Bodea

Designerul adoră să fie altfel / Foto: Dan Bodea

1IMG_6563

Doamnele și domnișoarele au primit sfaturi personalizate în materie de fashion / Foto: Dan Bodea

1IMG_6568

Pliurile fac parte din stilul designerului, acesta fiind singurul creator de modă român care le folosește în creațiile sale. Fustele lungi, cu pliuri sunt disponibile pe toate culorile în cadrul magazinului virtual al designerului / Foto: Dan Bodea

Ce anume îl inspiră? „Noaptea, un vis, ziua, un mers la muzeu de exemplu. Mă inspiră o cină cu prietenii  în care discutăm un subiect anume, mă inspiră o țară anume, un miros, o trăire, nu am un lucru anume care mă inspiră. Materialul în sine mă inspiră: când îl văd, când îl ating știu exact ce aș putea face din el”, mărturisește creatorul de modă. Nu puține au fost dățile când acesta a creat o rochie sau o ținută cu gândul la o anumită persoană.  „Am făcut acest lucru de multe ori. Am făcut o rochie și am știut exact cui i s-ar potrivi. De multe ori femeia care a îmbrăcat-o și a zis: „M-ai citit! E perfectă!”

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Acesta este micul secret ale creatorilor: trebuie să știe să citească femeia. Este foarte important să nu te simți mascat în ceea ce îmbraci. Odată ce te simți mascată în rochia cu care ești îmbrăcată nu o poți purta ca atare, în mod natural și arată urât. Îți dai seama că nu e bine. Trebuie să ne ghidăm după ceea ce ne stă bine, nu neapărat după tendințe. Trebuie să avem grijă la conformația corpului, care este paleta de culori care se potrivește tenului respectiv, culorii pielii, a ochilor. Sunt multe lucruri pe care le aflii doar studiind acest lucru, făcând o facultate de specialitate. În România s-au trezit foarte mulți creatori sau creatoare peste noapte. Dar ca în orice altă meserie, baza este un studiu. Nu m-am trezit azi dimineață designer, iar mâine chirurg, doar pentru că așa vreau. Cam așa se întâmplă în România, fiecare e designer sau PR sau orice altceva. Trebuie să existe o bază”, este de părere designerul.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Clujencele prezente la eveniment s-au bucurat de sfaturi personalizate din partea designerului Stephan Pelger în ceea ce privește alegerea unei ținute corecte.

1IMG_6533

Aceasta este o ținută pe care a comandat-o și prima doamnă, Carmen Iohannis/ Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Distribuie:

Postaţi un comentariu