Clujul va renunța la artificiile de 1 Decembrie

Foto: Dan Bodea

Primarul Emil Boc a anunțat că anul acesta Clujul va renunța la focul de artificii de 1 Decembrie, din respect pentru victimele tragediei din clubul Colectiv din București.

„Am luat decizia ca la 1 Decembrie să nu mai organizăm focul de artificii tradiţional, ca formă de respect și solidaritate față de victimele tragediei de la Colectiv. Este o tragedie şi am considerat că organizarea focurilor de artificii la o lună de zile distanţă nu reprezintă un lucru de bun simţ şi am decis ca anul acesta să nu utilizăm artificii”,  a declarat Boc la Napoca FM.

Acesta a mai precizat că în următoarea sedință de Consiliu Local se va căuta cadrul legal pentru ca banii care urmau să fie alocați achiziționării de artificii să fie donați famillilor victimelor de la clubul Colectiv.

La inițiativa caricaturistului Costel Pătrășcan, platforma de-clic găzduiește o petiție care solicită primăriilor din România să anuleze spectacolele pirotehnice programate pentru Ziua Națională și Anul Nou, iar banii alocați pentru aceste manifestări să fie direcționați către familiile victimelor din clubul Colectiv.

Până în momentul de față, primăria Alba Iulia și primăria Constanța au confirmat anularea evenimentelor pirotehnice și/sau donarea banilor către victimele. Timișoara și Brașovul au anunțat că au inclus propunerea pe ordinea de zi a viitoarei ședințe de consiliu.

Harta Solidarității: mai puține artificii, mai multe donații #colectiv! poate fi vizualizată aici.

Petiția poate fi consultată aici. Aceasta a fost semnată de 560 de persoane.

Distribuie:

Postaţi un comentariu