Clujul se transformă în şantier: încep lucrările la străzi şi poduri

Trei mari proiecte de infrastructură demarează săptămâna viitoare la Cluj-Napoca: lucrările de modernizare pentru podurile Horea, Plopilor, strada Calea Turzii și strada Traian Vuia.

Proiectul de modernizare a străzii Calea Turzii implică o investiție semnificativă. 22 de milioane de lei vor fi alocați de la bugetul local pentru reabilitarea carosabilului, a trotuarelor, pe toată lungimea arterei – de la bază din Piața Cipariu și până la intersecția cu str. Făgetului. “În urma deciziei pe care am luat-o în luna noiembrie a anului trecut, Primăria Cluj-Napoca a realizat un proiect de modernizare a străzii Calea Turzii, pe lungimea totală de 1950, 61 m. Proiectul include pe lângă refacerea tramei stradale și a trotuarelor, o zonă mediană cu iluminat public și spațiu verde, pe tronsonul II – între sensurile giratorii Observatorului și Făget. Vom moderniza și sensul giratoriu de la intersecția cu strada Făgetului”, a precizat primarul Emil Boc

“Modernizarea drumului spre aeroport este de asemenea o prioritate, în special în vederea pregătirii anului 2015 când vom fi Capitala Europeană a Tineretului. Vom investi așadar 20 de milioane de lei pentru reabilitarea străzii Traian Vuia, lucrări care încep de asemenea de săptămâna viitoare”, a adăugat acesta.

Alături de Calea Turzii și Traian Vuia anul acesta va intra în reabilitare și Calea Baciului. Intrarea în oraș dinspre Baciu va fi reconfigurată pentru fluidizarea circulației.

Al treilea proiect care demarează săptămâna următoare vizează podurile parte din proiectul european de reabilitare a tramei stradale adiacente liniei de tramvai. Podurile Horea și cel din zona străzii Plopilor intră în lucru peste câteva zile. Aici se vor face lucrări de consolidare și modernizare.

 

.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. instalatorul says:

    DA..IN SFARSIT ,,SE POT FACE LUCRURI ,,,BUNE UTILE ,NECESARE ,, F. IMPORTANTE ,,DECAT ALTELE ,FARA IMPORTANTA ,EX,,,,pasajul subteran din fata garii,,,sau amenajarea noua din pita M.Viteazul,,,Problemele se rez. intr-o ORDINE ,, DE LOGICA ,,IMPORTANTA,,ETC,,,,si apropo,,,poate d-mnii ,,proiectanti, gandesc ,,,o solutie ptr. eliminarea acelor ,,gropi capcana ,,,in locurile unde sunt capacele de vizitate la canalizare ,etc,,,Nicaieri in Europa in lume ,,pe unde am umlat NU am ,,vazut asa o nebunie ,,,,asfaltl este tunat ,,proaspat si toate capacele ,,sunt sub nivelul ,,carosabilului,,,,,Sau cei care au turnat asfaltul ,,au facut ,,intelegere cu mecanicii auto????

Postaţi un comentariu