Clujul, printre cele mai sigure judeţe din ţară. Dar cu poliţişti infractori şi cu criminalitate economico-financiară în creştere

IPJ Tudor Grindean
IPJ Tudor Grindean

Judeţul Cluj se numără printre cele mai sigure judeţe din ţară, potrivit raportului de activitate pe primele luni ale anului în curs, prezentat, marţi, de şeful IPJ Cluj, Tudor Grindean.

”Din analiza activităţii a rezultat că, în pofida crizei financiare pe care o parcurgem, fenomenul infracţional la nivelul judeţului Cluj s-a diminuat, înregistrându-se o scădere de 7, 79% a faptelor sesizate (15.327) faţă de perioada similară a anului 2012, judeţul Cluj fiind printre cele mai sigure judeţe din ţară”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Tudor Grindean.

El a spus că printre infracţiunile comise în judeţ se numără şi cele comise de cinci poliţişti clujeni, care au fost trimişi în judecată.

Printre altele, în primele zece luni ale anului în curs, în judeţul Cluj s-a înregistrat o diminuare cu 16% a infracţiunilor contra persoanei sesizate şi o diminuare cu 17% a infracţiunilor contra vieţii, integrităţii corporale şi a sănătăţii. În plus, a scăzut numărul infracţiunilor de furt sesizate cu 7, 87% şi se înregistrează scăderi la toate genurile de furt.

În ceea ce priveşte criminalitatea economico-financiară se înregistrează o creştere cu peste 55% a infracţiunilor constatate faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar în cadrul acestor infracţiuni, evaziunea fiscală a crescut cu 21%.

Distribuie:

Postaţi un comentariu