Clujul îşi schimbă “menajera”. Rosal şi Brantner au pierdut. Supercom se va ocupa de curăţenia stradală şi deszăpezire

Surpriză la licitaţia pentru serviciile de salubrizare stradală şi deszăpezire. Comisia de licitaţii a stabilit că oferta câştigătoare pentru următorii opt ani aparţine firmei Supercom SA din Bucureşti.

Compania a câştigat serviciile pentru ambele loturi din oraş, valoarea ofertei fiind de 137.625.504 lei fără TVA. Procedura a fost demarată în anul 2013, prin publicarea anunţurilor de participare pe SEAP, respectiv JOUE, portalurile electronice de licitaţii publice, naţional, respectiv european.

Marii perdanţi sunt prestatorii de servicii similare de până acum, adică firmele Rosal şi Brantner Vereş. Pe lângă aceştia, la licitaţie au mai depus oferte  SC Romprest Service SA, RER Ecologic Service Oradea SA, RER Ecologic Service Buzău SA, SC Polaris M Holding SRL.

Câştigătorul, Supercom SA este o firmă bucureşteană din domeniul salubrizării, înfiinţată în 1993, cu o pagină web în construcţie. Firma a obţinut la licitaţie un total de 98, 7 puncte pentru lotul 1 şi 96, 4 puncte pentru lotul 2.

Firma Supercom, apropiată PDL

Potrivit informaţiilor apărute în mass-media, firma Supercom a obţinut mai multe contracte de salubrizare în ultimii ani atât în Bucureşti cât şi în judeţul Dâmboviţa. La începutul acestui an firma a câştigat un contract similar celui din Cluj-Napoca, în municipiul Reşiţa. Firma este deţinută de Ilie Ciuclea, un apropiat al fostului ministru PDL, Elena Udrea.  Ciuclea a fost senator între 2004 şi 2008 şi are o avere estimată la 10 milioane de euro.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu