Clujenii, așteptați să își coloreze orașul. La propriu!

Peste 6.000 de clujeni sunt așteptați zilnic, până în data de 17 mai, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, de voluntarii Believe România, pentru a da culoare unei instalații înalte de șase metri, amplasată în centrul orașului.

„Ne-am gândit cum am putea vizualiza un oraș într-o formă mai mică. Această structură metalică rece, bine închegată, poate reprezenta Clujul. Dar cât de rece este ea fără noi, oamenii. Ne-am gândit că omul este cel care dă culoare Clujului. Culoarea mea contează, ceea ce dau eu este foarte important pentru cetatea mea. Tu dai culoare Clujului. Da aceea facem o invitație, ca fiecare să ia câte o plăcuță de lemn, există pensule, există culori și am vrea să vă rugăm să pictați absolut orice simțiți, o culoare, o frunză, un soare, un text, un cuvânt, absolut orice vă vine în minte acum”, a precizat artistul Iurie Cojocaru, realizatorul instalației, cu prilejul deschiderii oficiale a manifestării Believe in Unity.

Believe in Unity,   Cluj (2)

Participanții se vor putea bucura și de lecții surpriză din partea lui Iurie Cojocaru, care promite să-i învețe pe clujeni să modeleze artistic foițe de aur.

Believe in Unity,   Cluj (9)

„Believe in Unity se vrea o metaforă a ceea ce este Clujul, a orașului, așa cum este el pus pe coordonate cardinale. Trimite cu gândul la mai mult decât un oraș în România, un oraș undeva în Europa. Clujul este format din oameni, Clujul suntem noi și culoarea lui este dat de fiecare în parte. De aceea, dacă alegi să aduci ceea ce ești, ceea ce faci, ceea ce dai și să oferi orașului, Clujul va fi mai bun. Clujul nu va fi la fel cu sau fără tine. Această instalație se vrea o provocare pentru fiecare clujean, care să facă un pas înainte. Acțiunea este desfășurată sub umbrela Asociației Creștine Hannah și va fi încununată de conferința Believe care va avea loc la Sala Polivalentă”, a afirmat organizatorul evenimentului, Marcel Salahoru.

Believe in Unity,   Cluj (5)

Distribuie:

Postaţi un comentariu