Clujeanul Alex Velea, medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Informatică 2015

Alexandru Velea/ Foto: Arhiva personală

Olimpicii români, printre care și un clujean, au cucerit patru medalii (o medalie de aur, două de argint şi o medalie de bronz) la Olimpiada Internaţională de Informatică 2015. Alexandru Velea, fost elev al Liceului de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca a obținut al doilea an consecutiv medalia de argint în cadrul acestei competiții.

Lotul olimpic al României şi-a adjudecat patru medalii la XXVII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică, reeditând astfel succesul repurtat anul trecut. Graţie acestui rezultat remarcabil România a ocupat locul 10 pe naţiuni (din 84 prezente) şi îşi păstrează poziţia a şasea în clasamentul pe medalii din toate timpurile, cu un palmares de 95 de medalii (dintre care 28 de aur, 42 de argint şi 25 de bronz).

Aurul merge la Bistrița

Bistrițeanul Rareş Buhai,   fostul elev al Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa,   a câştigat în fiecare an de liceu medalia de aur la olimpiada internaţională de informatică / Foto: Arhiva personală

Bistrițeanul Rareş Buhai, fostul elev al Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, a câştigat în fiecare an de liceu medalia de aur la olimpiada internaţională de informatică / Foto: Arhiva personală

Multiplu laureat la concursurile naţionale şi internaţionale,  Rareş Darius Buhai, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, a cucerit a patra medalie de aur la această competiţie.

„În clasamentul individual din toate timpurile s-a întâmplat ceea ce am visat cu toţii înainte de această olimpiadă: Rareş Darius Buhai a obţinut a patra medalie de aur şi a trecut pe pozitia a doua în reputatul Hall of Fame al Olimpiadei Internaţionale de Informatică”,  a declarat profesorul Adrian Panaete (Colegiul Naţional „August Treboniu Laurian” din Botoşani),  team leader-ul lotului olimpic şi coordonatorul Comisiei de pregătire şi selecţie a lotului naţional de informatică (seniori).

Pe podium 

Medaliile de argint au fost obţinute de Alexandru Velea şi de Marius Valentin Hărşan (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Medalia de bronz a intrat în posesia lui Andrei Popa, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Informatică s-a desfăşurat la Almaty (Kazahstan), în perioada 26 iulie – 1 august, şi a reunit 324 de competitori din 84 de ţări.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Nicu says:

    Bravo Alexandru,
    Astfel de stiri nu sunt cu adevarat promovate la noi, este printre putinele stiri cu olimpicii de la noi.
    La cat mai multe medalii!

Postaţi un comentariu