Cluj inovation city promovat cu succes la Munchen

Clujul a fost prezentat la Expoziţia Real Munchen cu noile proiecte de investiţii şi atracţiile pentru investitori. Municipiul Cluj-Napoca a participat cu proiectul “Cluj inovation city” în timp ce Consiliul Judeţean a prezentat Parcurile Industriale Tetarom dar şi Clusterul IT.

“La expoziţia de la Munchen au fost peste 1500 de expozanţi din peste 30 de ţări ale lumii. A fost un succes prezenţa Clujului acolo şi a Transilvaniei, pentru că am promovat brandul Transilvania şi cred că am reuşit şi a fost mai uşor să impunem Transilvania pe harta expoziţiei decât alte oraşe care au fost prezente acol. S-au bucurat de succes Cluj inovation city, parcurile Tetarom şi nu în ultimul rând, credeţi sau nu, policlitica noastră locală de a sprijini investitorii care construiesc clădiri verzi în municipiu. Faptul că primăria noastră este printre puţinele din Europa, am aflat , care acordă 50% scutire de taxă pe clădire dacă o construieşti cu certificat verde a fost foarte bine primită şi foarte mulţi investitori mi-au cerut detalii despre politica noastră în acest domeniu”, a spus Emil Boc.

Proiectul Cluj inovation city a fost de departe cel care a atras cele mai multe întrebări şi provocările cele mai serioase, a explicat primarul Clujului. “Cred că el poate reprezenta Clujul viitorului pentru 20 de ani. Un oraş în oraş, care va avea peste 100.000 de locuitori, peste 20.000 de noi locuri de muncă, o creştere a PIB-ului zonei şi atragerea forţei de muncă bine pregătite în IT, cercetare-dezvoltare şi domenii conexe. Pentru că nu se va rezuma acest oraş doar la IT. Vom avea şi o componentă biomedicală şi una care ţine de artă şi cultură pentru că nu am renunţat la ideea de a dezvolta în acea zonă şi industriile creative”, a mai spus Boc.

Judeţul a promovat Clusterul IT

poza munchen 2

Şi o delegaţie comună a conducerii Consiliului Judeţean Cluj şi a SC Tetarom S.A. împreună cu reprezentanţii Clusterului „Cluj IT”, a participat la cel mai mare târg european pentru proiecte investiţionale. Scopul participării la această manifestare de anvergură l-a constituit promovarea polului de dezvoltare Cluj şi a întregii regiuni în faţa celor mai reprezentativi actori ai mediului de afaceri european -jucătorii pieţelor de real-estate, fonduri private şi internaţionale, bănci, camere de comerţ, investitori privaţi, dar şi organizaţii publice locale, regionale şi statale, spun reprezentanţii judeţului.

Realizate sub conceptul „Transylvania Evolution”, cele trei zile dedicate evenimentului au însemnat un efort comun de interacţiune directă cu participanţii şi de promovare a celor mai importante proiecte ale Clujului, precum modernizarea şi extinderea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, dezvoltarea Clusterului IT şi promovarea resursei umane înalt calificate disponibile în acest domeniu, proiectul construirii Spitalului Regional de Urgenţă şi a celui pediatric monobloc, reabilitarea şi extinderea infrastructurii rutiere şi a celei de apă-canal în judeţul Cluj, precum şi alte categorii de proiecte prioritare ale judeţului. Totodată, conducerea Tetarom SA a promovat, în scopul atragerii de noi investitori, parcurile industriale Tetarom III şi IV, precum şi nou-creatul „Tetapolis”, proiect realizat în parteneriat cu Asociaţia Internaţională a Parcurilor Ştiinţifice (IASP).

„În contextul în care Germania este partenerul comercial numărul 1 al României, cu o participare de capital cifrată la finele anului trecut la cca. 4, 5 mld de euro, invitaţia adresată de organizatori a reprezentat pentru judeţul Cluj o oportunitate deosebită de a-şi promova proiectele într-un mediu extrem de favorabil. Feed-back-ul participării delegaţiei clujene la Expo Real Munchen 2013 a fost unul extrem de pozitiv, fapt concretizat prin interesul crescut manifestat de investitorii prezenţi în identificarea de proiecte strategice reciproc avantajoase”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu