Cititorii clujeni, VIP-uri pe covorul roșu

Pentru al doilea an consecutiv, campania de promovare a lecturii Cărțile pe față a întins covorul roșu la intrarea în Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” din Cluj-Napoca, pentru a-i întâmpina pe cititori cu aplauze și urale, ca pe niște vedete.

Această a doua ediție a evenimentului „Gala cititorilor clujeni” a avut loc pe 11 mai, la sediul central din cartierul Mărăști al Bibliotecii Județene.

„Prin această inițiativă devenită deja tradiție, omagiem cititorii și ne arătăm aprecierea pentru gurmanzii literari într-un mod autentic”, spune Petruța Grijincu, membru al echipei Cărțile pe față.

„De mai bine de un an, ne folosim de cele mai năstrușnice idei pentru a-i recompensa cât mai des pe cei care citesc. Nu demult, pe 23 aprilie, am făcut posibilă intrarea gratuită la Gradina Botanică pe bază de carte, iar 2292 de clujeni s-au bucurat de această gratuitate. Acum am vrut să le aducem aminte cititorilor de la bibliotecă de faptul că sunt persoane foarte importante, VIP-uri, fiindcă promovează și ei lectura.”, susține Victor Miron,   inițiatorul campaniei.

Evenimentul a fost parte din programul național Săptămâna Națională a Voluntariatului, încadrat în proiectul „Raftul cu inițiativă”, iar printre voluntarii ce au aplaudat cititorii lângă covorul roșu, s-au numărat: Sorina Stanca – managerul Bibliotecii Județene, profesori de limba română și Cristian Gog.

Distribuie:

Postaţi un comentariu