Cinci primării clujene, premiate la Gala Administrației Publice Locale

Cinci primării clujene au fost premiate pentru proiectele derulate în anul 2013. Premiile au fost acordate de Revista Română de Administrație Publică Locală în cadrul Galei concursului Naţional de Proiecte din Administraţia Publică Locală „Cele bune să se-adune! ediția 2013”.

Astfel, a fost premiată Primăria Municipiului Câmpia Turzii, pentru cel mai bun proiect la secţiunea „Dezvoltare locală” la nivelul regiunii Nord-Vest, premiul fiind înmânat viceprimarului Dorin Lojigan. La rândul său, Primăria Turda a câștigat premiul de cel mai bun proiect din domeniul Servicii Sociale – regiunea Nord-Vest, pentru proiectul „Centrul Comunitar de Igienă şi Sănătate Turda”.

Organizatorii Galei au mai premiat trei primării din mediul rural, respectiv Beliș, Gîrbău și Tureni. Primarul din Beliș, Viorel Crainic, și-a adjudecat premiul pentru cel mai bun proiect din regiunea de NV la secțiunea „edilitar”. Acest premiu a fost acordat pentru proiectul care a vizat modernizarea drumului comunal care leagă comuna Beliș de comuna Mărgău, pe traseul Bălcești-Dealu Botii-Răchițele și care a fost finanțat din fonduri europene pe Măsura 121. Valoarea acestui grant a fost de 7, 4 milioane de euro. La acordarea acestei distincții, organizatorii au ținut cont de numărul mare de proiecte cu finanțare europeană implementate sau în curs de implementare pe care primăria Beliș le-a derulat, valoarea lor fiind de aproximativ 10 milioane de euro.

Primăria Gîrbău a primit premiul la secțiunea „Cultură-Artă”, Regiunea NV, pentru proiectul „Reabilitare și extindere cămin cutural Gîrbău”, clădire veche reabilitata cu fonduri europene în valoare de peste 200 mii lei. De acest așezământ de cultură, care are o capacitate de 130 de locuri, vor beneficia și cetățenii din comunele învecinate (ex. Aghiresu). În incinta căminului cultural funcționează și o bibliotecă și un Muzeu cu obiecte tradiționale din comuna Gîrbău .

Cea de-a cincea primărie premiată, cea din Tureni, a primit distinsă la secţiunea „Cel mai bun primar de comună din Regiunea de NV” , în persoana primarului Daniela Elena Mănăilă, aleasă dintre colegii săi aflați la al doilea mandat, care s-au remarcat în anul 2013, dar și în anii precedenți, și care au avut rezultate deosebite, de impact, în transformarea comunităților lor.

„Vreau să felicit toți primarii care au adus premii acasă de la această Gală, sper ca aceste distincții să fie un imbold și pentru ceilalți edili. Faptul că ei au fost aleși și premiați dintre toți primarii din regiune denotă faptul că sunt buni gospodari, oameni că nu se mulțumesc să primească bani de la consiliul județean, ci știu să scrie proiecte și să atragă fonduri europene. Exemplul lor este unul de urmat”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu.

Reamintim că la această gală printre premianți s-a numărat și Consiliul Judeţean Cluj, care a fost recompensat de către Revista Română de Administraţie Publică Locală cu premiul I pentru proiectul „Finalizarea noii piste de decolare/aterizare de 2100 de metri a Aeroportului Clujean”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu