Chimistul român, Acad. Marius Andruh, Doctor Honoris Causa al Universității „Babeș-Bolyai”

Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa Academicianului Marius Andruh, Profesor al Universității București, va avea loc joi, 14 mai 2015, de la ora 10:30, în Aula Magna, din clădirea centrală (str.M. Kogălniceanu nr.1, et.2). Laudatio va fi prezentată de Acad.Ionel Haiduc, Președintele Academiei Române.

Profesorul Marius Andruh de la Universitatea București este în prezent probabil cel mai performant chimist cercetător din România, prin tematica modernă abordată, calitatea și numărul lucrărilor publicitate și vizibilitatea internațională de care se bucură. Acesta a creat la Facultatea de Chimie a Universității din București un colectiv de cercetare format din tinere cadre didactice, doctoranzi și studenți, care se remarcă printr-o productivitate științifică de excepție, cu mai mult de opt lucrări pe an.

Marius Andruh este Președintele Comisiei Centrale pentru Olimpiada Naționala de Chimie. Acesta a fost decorat cu Ordinul Națonal pentru Merit, în rang de Cavaler  în 2008. A devenit  Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara 2013. În anul 2009 a primit Diploma de Onoare și Medalia G. Spacu din partea Societății de Chimie din România. Este membru de onoare al Societății Române de Știința Materialelor și Creștere a Cristalelor. De asemenea, este membru ales al Academiei Europaea (2004), membru corespondent (ales) al Academiei Europene de Științe, Arte și Litere din Paris (2004) și membru ales al European Academy of Sciences în 2010.

Distribuie:

Postaţi un comentariu