“Centrul Cultural Transilvania” va fi gata doar peste patru ani

După luni de aşteptare, Proiectul Centrului Cultural Transilvania demarează. Consilierii locali vor analiza la şedinţa din 14 noiembrie indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiţii care va găzdui Filarmonica Transilvania.

Conform studiului de fezabilitate realizat de proiectantul Vaal Arhitectura S.R.L. valoarea estimată a ansamblului se ridică la 88.000 mii de lei (fără T.V.A.), din care valoarea estimată pentru construcţie şi montaj este de 202.872, 1 mii lei ( fără T.V.A.). Durata estimată de realizare a investiţiei este de 4 ani, finanţarea investiţiei realizându-se din bugetul local şi alte surse. Proiectul este situat pe Blv. 21 Decembrie 1989, nr. 106 pe un teren de 13.923 mp. Clădirea Sălii de Concerte este formată din corpul C, cu un regim de înălţime este de 4S + P + 8E amplasată central, fiind piesa principală a întregului ansamblu. Sala mare de concerte cu o capacitate maximă de 1.650 locuri. Sub această sală se va găsi sala mică de concerte de maximum 480 de locuri, cu foyerul deschis în Pasajul Muzicii.

Întregul ansamblu va fi în final compus din cinci clădiri cu funcţiuni distincte (Sediul Filarmonicii Transilvania, Clădirea Sălilor de Concerte, Clădirea artelor plastice şi dramaturgie, Sediul Academiei de muzică “Gheorghe Dima” şi un hotel de două sute unităţi de cazare), iar pe mai multe niveluri ale subsolului va fi amenajat un parking subteran cu o capacitate de cca 500 de maşini. “Centrul Cultural Transilvania” va fi racordat cu bulevardul 21 Dec 1989, dar vor fi construite şi noi zone pietonale, cum sunt piaţa Transilvania, squarul “George Enescu”, pasajul denivelat “Muzicii”, strada “Sunetului”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu