FOTO/ A fost inaugurat cel mai modern parc din Cluj. Cum ți se pare?

Noul parc de lângă lacul Gheorgheni a fost deschis astăzi publicului și este cel mai modern din județ. (FOTO: Dan Bodea)

La șase ani de la deschiderea oficială a Iulius Mall,  pe acorduri de muzică simfonică, autoritățile locale alături de reprezentanții Iulius Group au inaugurat cel mai nou și modern parc de agrement din Cluj, situat pe malul lacului Gheorgheni. Chiar dacă nu au reușit să cadă de acord asupra proprietarului terenului pe care parcul se află, președintele Consiliului Județea, Horea Uioreanu, și primarul Emil Boc și-au dat în final mână și au tăiat panglica noii facilități din oraș, ceremonie udată cu șamapanie și „asezonată” cu o foarte scurtă plimbare oficială pe bicicletă, în jurul lacului.

Investiția care a costat nu mai puțin de două milioane de euro a fost realizată ca urmare a unui parteneriat public-privat între Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj, Iulius Group și Univers T. Noua facilitate, situată în zona lacului Gheorgheni chiar lângă Iulius Mall, a fost construită în mai puțin de patru luni, prețul investiției fiind la jumătate din valoarea totală a renovării Parcului Municipal.

Potrivit președintelui Iulius Group, Iulian Dascălu, investiția era inițial estimată la 500.000 de euro, însă calitatea a primat în fața banilor și astfel s-a ajuns la o sumă de patru ori mai mare. Pentru amenajarea parcului au fost aduse 350 de camioane cu nu mai puțin de 6.500 de metri cubi de sol, au fost cumpărați 400 de arbori maturi și 18.000 de arbuști, aclimatizați. Cel mai vârstnic arbore din parc este un fag roșu care are 40 de ani, în timp ce stejarii, fagii, teii și arțarii cu care zona a fost populată au între 11 și 30 de ani.

La dispoziția clujenilor a fost pus un gazon de 10.000 de metri pătrați, asemănător cu cele de pe stadioanele ultra-moderne, ce dispune de un sistem de irigare de ultimă generație. Seara, în zonă vor funcționa corpuri de iluminat cu led, care vor deschide calea pasionaților de ciclism. Aceștia au la dispoziției o nouă pistă, de aproxiamtiv un kilometru lungime.

Chiar dacă s-au „contrat” minute bune pe tema proprietarului terenului pe care parcul se află, în final, președintele CJ, Horea Uioreanu, și edilul clujean, Emil Boc, au căzut de acord că investiția este proprietatea clujenilor, care de astăzi se pot bucura de unul dintre cele mai moderne parcuri din regiune.

„La ora actuală nu există în Cluj un parc la asemenea nivel realizat. Este destinat tuturor clujenilor, care cred că meritau aceste lucru mai ales că zona limitrofă a acestor lacuri nu era o mare mândrie pentur noi”, a declarat Horia Uioreanu.

Primarul municipiului s-a arătat și el foarte încântat de noul parc, subliniind faptul că Iulius Group a demonstrat prin această investiție că urmărește, pe lângă succesul în afaceri, și bunăstarea comunității.

„Este un model de bună practică. Iulius Mall a dat dovadă de receptivitate și poate fi un model național de implicare în comunitate.  Pentru cealaltă parte a lacului suntem în negocieri cu proprietarii pentru a putea continua proiectul și moderniza acest loc în totalitate. Oricine vine la Cluj si vrea să facă afaceri corecte în interes public îl spijinim dacă interesul public există”, a explicat Emil Boc.

Întreținerea va fi realizată în primă fază de Iulius Mall, urmând ca ulterior acest aspect să treacă în slujba autorităților locale, Emil Boc anunțând că va pune la dispoziție agenți ai Poliției Locale care să asigure ordinea în zona parcului.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Dan Bodea cu ocazia inaugurării parcului Iulius.

[nggallery id=220]

Distribuie:

Nu există Comentarii

 1. DanT says:

  Pacat ca lacul e poluat din greu si nimeni nu-l curata. Am vazut si un cauciuc de masina in lac. Parcul e foarte bun, acum macar te poti plimba in jurul lacului, inainte trebuia sa faci slalom printre masini. Unele dintre plantele mici par cam ciudat puse si exagerat de ingramadite totusi, vedem la primavara cum o sa arate.

 2. 10gat says:

  10gat boc cu parcu tau artificial, daca vreau parc ma duc in Faget un in minunea ta de parc de langa Auchan.
  Parc pavat cu lemn de tek, doamne prosti pot sa fie unii kamasha-n gura ta boc

  • Razu says:

   Asculta frate, daca tie iti convine sa mergi pana in Faget decat pana in parcul de langa lacul Gheorgheni, e alegerea ta, poate unii oameni nu au timp sau energie sa mearga pana in Faget.Sau poate pietonii vor sa iasa la o plimbare de seara sau la alergat, daca tu crezi ca poti sa alergi linistit prin padure cu toate gropile si denivelarile…respect.Si daca tot nu ai nimic bun de zis, mai bine nu zici nimic. 🙂

Postaţi un comentariu