Cea mai modernă linie de producţie de hârtie igienică din România, la Dej

Cea mai nouă şi modernă linie de producţie de hârtie igienică (hârtie tissue) din celuloză din România va fi inaugurată, vineri, de Compania Metalicplas Impex din Dej, în urma unei investiţii de aproximativ 17 milioane de euro, din care asistenţa financiară nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) şi de la bugetul de stat este de 4, 5 milioane de euro, conform Agerpres.

În procesul de modernizare ce a vizat creşterea competitivităţii economice şi realizarea de produse la cele mai înalte standarde, compania a achiziţionat o linie tehnologică pentru fabricarea hârtiei tissue, un domeniu nou de activitate. Societatea din Dej a beneficiat de experienţa specialiştilor de la Pehart Tec din Petreşti (Alba). Prin noua tehnologie au fost create 120 de locuri de muncă.

Capacitatea de producţie a maşinii de hârtie tissue este de 80 tone/zi.

Noua investiţie a companiei reprezintă o a doua etapă de modernizare, după ce în 2012 a intrat în funcţiune şi o linie de converting, ce produce hârtie igienică şi prosoape de hârtie.

Metalicplas Impex face parte din MG Tec Grup SA Dej cu capital 100% românesc, format din zece societăţi – Pehart Tec, Metalicplas Distribution, Samus Construcţii, IZO-Tec, TermoTec, Expo AutoTec, Radio Fir, Atlantic Broker şi Travcost.

Acţionar majoritar al grupului este omul de afaceri dejean Ioan Tecar, scrie Agerpres.

Distribuie:

Postaţi un comentariu