Cea mai mare grădiniţă din Cluj costă 500.000 de euro şi va fi gata anul viitor

Copiii din Cluj-Napoca vor avea de anul viitor o nouă creşă şi grădiniţă. Primăria construieşte o asemenea instituţie de învăţământ pe strada Moţilor la numărul 58. “Este vorba despre cea mai mare creşă şi grădiniţă dintr-o clădire din municipiul Cluj-Napoca. Este o clădire care aparţine municipalităţii, un spaţiu în care funcţionau până acum atelierele grupului şcolar Napoca şi care va fi transformată prin reconversie în creşă şi grădiniţă. Spun că este vorba despre cea mai mare creşă şi grădiniţă din Cluj-Napoca cu un număr total de 295 de locuri, din care 175 pentru grădiniţă şi 120 de locuri în creşă. Lucrarea este în valoare de 500.000 de euro şi construcţia va dura 10 luni, după termenul contractual lucrarea ar trebui să fie gata de 1 iunie anul viitor şi copiii să se bucure de acest spaţiu” a spus primarul Emil Boc.

Spaţiul de joacă va fi amenjat în curte, care este destul de generoasă. “Am dispus să nu se taie nici un copac, ci doar să se toaleteze arborii, astfel ca cei mici să beneficieze de spaţiu verde şi să se simtă bine. Totul este integrat în proiect inclusiv cantină, cele mai înalte standarde de dotare vor fi asigurate la această grădiniţă, cu bucătărie, spaţiu pentru servirea mesei”, a mai spus primarul.

Acesta a adăugat că după părerea sa, la locuri în grădiniţe Clujul stă foarte bine.  “NUmai între 2009-2013 au fost date în folosinţă 1230 de locuri în grădiniţe şi 405 în creşe. Am spus că din multe puncte de vedere Clujul vine după Bucureşti. În unele domenii însă obiectivul nostru este să depăşim capitala, iar în educaţie putem spune că stăm mai bine. Inclusiv ca număr de locuri în creşe şi grădiniţe, dar şi ca număr de burse pentru elevi care se plătesc, cred că e cel mai mare din ţară. Mâine la rectificarea de buget vom pune încă peste 1 milion de lei pentru a suplimenta numărul de burse pentru elevii merituoşi. Am răspuns astfel la toate solicitările şcolilor.

Investiţia pentru ridicarea noii grădiniţe şi creşe este suportată din bugetul local.

Distribuie:

Postaţi un comentariu