Cumpărături de toamnă la Primăria Cluj: 57.000 de lei pe un anti-virus

Emil Boc, primarul Clujului

Primăria Cluj-Napoca a dat drumul în această toamnă mai multor achiziții publice. Valoarea ”coșului de cumpărături” a ajuns până acum la  225.000 de lei.

În primul rând, instituția se dotează, în urma unei licitații finalizate în august, cu noi calculatoare. De la ofertantul desemnat câștigător, Net Brinel, s-au cumpărat 50 de calculatoare I5 cu monitoare 19” și sistem de operare Windows 8 Profesional. Brinel a câștigat licitația cu prețul de 133.450 de lei +TVA, chiar la limită, cu numai 50 de lei sub prețul estimat de primărie, care a fost de 133.500 de lei. Perioada de valabilitate a acordului-cadru este 4 luni.

Virușii, ținuți la distanță cu 57.000 de lei

Tot de la Net Brinel SA s-a achiziționat  ”o soluție de securitate centralizată pentru asigurarea protecţiei împotriva viruşilor, a programelor spion, a mesajelor de tip spam, a tentativelor de fraudare de tip phishing şi a altor coduri periculoase pentru stații de lucru, servere de fișiere și servere de mesagerie. Mai exact era vorba despre 550 de licențe pentru stații de lucru și servere. Brinel a depus o ofertă de 83.08 lei/licență/2 ani, adică un total de 57.279 lei/2 ani

Primăria a achiziționat și Servicii RSVTI. Mai exact serviciile unui operator care să se ocupe de supravegherea și verificarea tehnică a instalațiilor conform Legii 64/2008 pentru două lifturi/an. Ofertanții au fost: SC Ascenso SRL, SC Elevator Expert SRL, SC El Ascenso SRL, iar câștigător a fost desemnat SC Elevator Expert SRL cu un preț total de 1200 lei fără TVA (50 lei fără TVA/ascensor/lună). În aceeași gamă primăria mai achiziționează noi asemenea serviciide supraveghere și verificare tehnică pentru instalațiile situate în clădirile administrative ale instituției. Preț estimat: 2160 lei fără TVA,  pentru toate instalațiile pentru 1 an de zile. Procedura de achiziție este încă în derulare ofertele putând fi depuse până în 24 septembrie.

Tot în septembrie municipalitatea a cumpărat 7.000 de sigilii metalice pentru transport valori. Singura ofertă a fost depusă de SC Mobilbox SRL cu un preț de 3780 de lei fără TVA, care depășește prețul estimat de primărie la 3.500 de lei fără TVA. Oferta este în analiză.

Produse de protocol și dulciuri de 28.000 de lei

Achizițiile de produse de patiserie și protocol s-au dovedit profitabile pentru municipalitate. Astfel, pentru produsele de patiserie erau puși la bătaie 9.000 de lei. OIferta câștigătoare, depusă de SC Moților SRL, a fost însă de 7782 de lei.  O economie și mai mare s-a făcut la produsele de protocol pentru care bugetul era de 40.000 de lei. Cei de la SC Eximal Impex SRL au venit însă cu o ofertă la jumătate de preț,  20.155.50 lei fără TVA.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu