Castelele și conacele din vestul țării, prezentate clujenilor într-o manieră inedită

Echipa Castle Break lansează înscrierile în cea de-a doua excursie a sezonului: Vestul Multicultural. Traseul vizează zonele Clujului şi Timişoarei, dorind să pună accentul pe moştenirea multiculturală mai puţin cunoscută a celor două regiuni. Punctul central de atracţie este Castelul din Carei, recent restaurat şi redeschis turiştilor. Alături de acesta, organizatorii au pregătit vizite alte trei castele şi conace, un picnic la conacul din Foeni şi câteva surprize ce vor fi anunţate în curând. Astfel, vizitatorii vor putea afla provocările şi poveştile inedite din spatele unor exemple pozitive de revitalizare a patrimoniului.

Înscrierile se desfăşoară în perioada: 26 mai – 14 iunie. Preţul excursiei este 325 RON şi include transport cu autocarul, cazare la hotel/pensiune de 3*, mic-dejun, ghid insoțitor, tururi ghidate la obiectivele din traseul.

Programul excursiei poate fi vizionat aici. 

colaj vestul multicultural

După ce în ultimii ani a construit, prin proiectul Monumente Uitate, cea mai amplă platformă online dedicată castelelor şi conacelor din România, Asociaţia ARCHÉ propune o iniţiativă care să aducă mai aproape aceste reşedinţe mai puţin cunoscute ale elitelor de altădată de cei care vor să le descopere. Castle Break este o cupolă pentru o serie de tururi culturale în diferite regiuni ale României, prin care pasionaţii de patrimoniu sunt invitaţi să descopere castelele şi conacele mai puţin cunoscute ale ţării. Tururile includ de asemenea şi vizite inedite la meşteşugari locali, tururi de oraşe, degustări de produse tradiţionale.

Foto: Cătălin Savulescu

Foto: Cătălin Savulescu

Anul acesta au fost plănuite 7 trasee ce cuprind peste 20 de castele şi conace din toate regiunile României. Printre obiectivele incluse se numără Castelul Corvinilor, Castelul Károlyi din Carei, Castelul Bánffy din Bonţida, Castelul Sturdza din Miclăuşeni, Castelul Teleki din Gorneşti, precum şi culele din Măldăreşti şi Curtişoara.

Pentru aceste vizite, s-a pus mare accent pe autenticitate. Tururile prin fiecare castel sau conac sunt ghidate de proprietari sau administratori, astfel încât vizitatorii pot afla poveşti inedite şi dialoga cu cei ce s-au dedicat salvării acestor monumente.

Prima excursie, desfăşurată în perioada 1-3 mai 2015, a reunit peste 55 de participanţi pe un traseu ce a cuprins vizite la 4 castele şi conace, dar şi vizite la Roşia Montană, Rimetea, Salina Turda şi o degustare de vin la un producător local din judeţul Alba.

Excursia este organizată în parteneriat cu PrinBanat şi ArchiTravel.

Distribuie:

Postaţi un comentariu