Capitala „hoților de PET-uri”: Scena Verde, în pericol

A mai rămas o lună până când Clujul se va putea lăuda cu un proiect unic, Scena Verde, proiect ce își propune amplasarea primului teatru plutitor pe Lacul Gheorgheni. Asta dacă până la implemnetarea campaniei, vor rămâne suficiente PET-uri care să susțină această inițiativă. Echipa de implementare a proiectului „Scena Verde – scena flotantă cu suprastructura pavilionară parametrică, dispusă pe Lacul Gheorgheni” își manifestă îngrijorarea cu privire la sustragerile de PET-uri din tarcurile de colectare ale proiectului dispuse în oraș. Fenomenul a luat amploare începând de săptămâna trecută, în contextul în care perioada următoare va trebui să fie cea mai prolifică din întreaga campanie, targetul fiind de 60.000 de PET-uri în 15 zile.

Autorul proiectului este Adrian Dănuț Bizău

Autorul proiectului este Adrian Dănuț Bizău

„Facem apel atat la organele de ordine cât și la cetățenii ce locuiesc în proximitatea tarcurilor amplasate în oras și care au contribuit la colectarea PET-urilor adunate până acum, să ia atitudine față de aceste furturi și să semnaleze organele în drept. Ne aflăm într-un moment crucial pentru proiect, foarte aproape de îndeplinirea dezideratului primului teatru în aer liber al orașului, realizat printr-un amplu efort al clujenilor ce au dovedit că sunt acei cetățeni excepționali ce transformă Clujul într-un oraș unic în lume. Campania a debutat timid, cu alarmant de puține PET-uri în prima săptămâna, dar merge bine acum. Am lansat competiția pentru “Adopția modulelor flotante” la care au răspuns foarte bine școli precum Transylvania College, Colegiul Național Pedagogic “Gh. Lazăr”, Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”, Liceul Teoretic “Lucian Blaga”, Școala Gimnazială “Ion Agârbiceanu”, dar și Fundația Română pentru Copii, Comunitate și Familie. Acești tineri vor colecta PET-uri și vor construi câte unul sau două module flotante ce vor fi parte a construcției Scenei”, transmit organizatorii.

Colectare Marasti Kaufland

În prezent sunt montate 17 tancurilor de colecare și vor mai fi instalate încă opt în perioada următoare. Harta dispunerii acestora poate fi consultată aici.

De asemenea organizatorii sunt în căutare de voluntari pentru că volumul de activitate a crescut foarte mult în această ultimă etapă a proiectului Scena Verde. Cei care consideră că pot da o mână de ajutor, sunt invitați să completeze formularul www.scenaverde.eu sau s[ contacteze telefonic organizatorii (0746 961 478 – Paula Tripon).

Distribuie:

Postaţi un comentariu