VIDEO „Deținuții au talent”, la Gherla: Breakdance și dans sportiv de fete, în pușcărie

Deținuții de la Gherla la concursul „Deținuții au talent”/Foto: Septimiu Avram

La Penitenciarul de Maximă Siguranță Gherla au avut loc, miercuri și joi, semifinalele concursului de talente „Vedete după gratii”, organizat de administrația penitenciarului. Este vorba de o versiune pentru deținuți a formatului de emisiune „Românii au talent”.

Deținuții au urcat pe scenă, au cules aplauze, iar, la final, zece au mers mai departe, în finală. Unii au dansat breakdance, alții, dans țigănesc, au cântat muzică populară sau hip-hop. Fetele au făcut un dans sportiv memorabil, iar un iluzionist i-a lăsat pe toți mască. Ceilalți deținuți, aflați în public, le-au scandat numele, au aplaudat furtunos, au râs în hohote și au rămas înmărmuriți în final.

Doamna de fier a închisorii de maximă siguranță de la Gherla , comisar şef  Nicoleta Pop, a revoluționat practicile penitenciare prin organizarea acestui concurs, în premieră în România. După patru etape de preselecții, cei 20 de talentați ajunși în semifinale au oferit publicului și juriului, momente artistice demne de scenele din showbiz.

Mai jos puteți urmări imagini din prima semifinală a concursului

„Concursul ăsta este o recreere pentru fiecare deținut în parte. Costache, cu momentul lui de iluzionism, m-a uimit, este extraordinar, fenomenal. Și m-a mai impresionat încă un deținut, nu mai știu cum îl cheamă ( n.r. Gherghely Adalbert ), care a cântat o cântare despre «mamă», ceea ce m-a dus cu gândul la maică-mea”, spune deținutul Fane Andrei de 28 de ani din Baia Mare, închis trei ani pentru vătămare corporală și ultraj contra bunelor moravuri.

„Poate ați văzut anul trecut la știri, eu am fost băiatul care a dat cu piciorul în mașina poliției. Au venit să mă legitimeze bruscându-mă și, vă dați seama, eu am cedat psihic. Când ies de aici mă întorc în străinătate unde lucram ca bodyguard pentru un domn”, adaugă Fane.

„Concursul a fost o initiativă bună, pe lângă celelalte activități pe care le avem aici, trece altcumva timpul. Mie mi-au plăcut tipul cu robotic dance (Petran Ioan – n.r. ) și cel cu fecioreasca (Jula Alexandru – n.r.) am practicat și eu dansurile populare. Sunt pentru prima oară aici, mai am de stat o lună, am stat cinci ani și zece luni pentru înșelăcine imobiliară. Primele șase luni au fost cele mai grele. Eu am fost adus de afară, am stat pe goană vreo nouă ani, în final m-au agățat și m-au adus. Eu când ies am ce să fac, mă resetez, am afacerile mele legale, două pensiuni turistice, care au mers în tot timpul ăsta, soția s-a ocupat de ele. Nu cred că o să mă abține să nu încalc legea, dar o să încerc ”, spune râzând Cozmin Lungu din Alba Iulia.

În următorul material puteți urmări concurenții din cea de-a doua semifinală

În finală au mai rămas zece deținuți. Petran Ioan – break dance, Jula Alexandru Ioan – dans popular, Gherghely Adalbert – interpretare voce folclor, Mezei Alexandru – dans țigănesc, Costache Florin – iluzionism, Szasz Mihai Cătălin – interpretare voce hip-hop, Bochetaș Marian – dans țigănesc, Sfait Tiberiu Jean – break dance, grupul format din Pop Adrian Ionuț, Mottl Ioan, Movileanu George, Lingurar Florin Dorin, Kodobo Florin – scentă- și grupul de femei format din Lingurar Sunita, Otvos Alina, Tirmănaru Carolina, Bacrău Marcela Isaura, Anghel Anca, Lakatos Agneta, Bodi Lucreția, Gerebenes Marinela Rebeca – dans țigănesc.

[stextbox id=”custom” caption=”Luni, în ediția tipărită: Blogger de succes din închisoare”]Ce impresii are despre concurs și povestea deținutului Ionuț Pintea, bloggerul din Baia Mare, prieten cu răposatul sportiv David Artur, boxerul de categorie grea din Baia Mare și cu interlopul Adrian Pop, zis Japo Mic, tot din Baia Mare, care s-a sinucis chiar în penitenciar, puteți citi în ediția print a ziarului de luni. Ionuț susține că a făcut parte dintr-o celulă de sprijin alături de colonelul Vasile Mureșan, Bogdan Popovici, colonelul Ioan Suciu și, indirect, Adrian Năstase. Blogul lui Ionuț a reușit să adune peste 300.000 de vizitatori în doar un an și ceva.[/stextbox]

Galerie foto de la concursul „Deținuții au talent”

[nggallery id=67]

Distribuie:

Postaţi un comentariu