Boc dorește dublarea numărului de coșuri de gunoi din oraș

Consiliul Local Cluj-Napoca a adoptat joi, 29 septembrie, Hotărârea demarării procedurii de concesiune a serviciului de salubrizare şi deszăpezire. Contractul va fi atribuit pe o perioasă de opt ani, cu posibilitate de prelungire.

Primăria Cluj-Napoca a primit sarcina de a începe licitaţia pentru concesionarea serviciului de salubrizare şi deszăpezire, pentru următorii 8 ani. În fiecare an Primăria ar urma să achite pentru aceste servicii minim 16, 3 milioane de lei. Astfel, Emil Boc, edilul municipiului, cere să li se impună firmelor care vor câştiga licitația să instaleze mai multe coşuri de gunoi, mai exact, de la 2.900 de coşuri de gunoi câte sunt prezente în acest moment în oraș, să se ajungă la 5.500, un număr aproape dublu. „Dacă acum avem 2.900 de coşuri, eu consider că trebuie să cerem mult mai multe. Ar trebui să avem 5.500, până la urmă, aceste coşuri sunt un simbol al civilizaţiei”, a declarat Emil Boc.

De asemenea, Radu Moisin, consilier PDL, a cerut ca pentru pentru cele două sectoare din oraş să fie solicitate câte două maşini măturătoare de o anumită capacitate și anumite restricţii în privinţa utilizării concentraţiei de sare pentru deszăpeziri. La fel ca și Boc, Moisin cere ca firmele de salubrizare să instaleze mai multe coşuri de gunoi. „Ar trebui să avem 100 de noi coşuri de gunoi pe suporţi proprii, în sectorul 1 de oraş şi 50 de coşuri în sectorul 2, plus cte 1500 de coşuri pe stâlpi, în fiecare sector”, a punctat Radu Moisin.

Distribuie:

Postaţi un comentariu