Bază de agrement în Cartodrom

Consilierii locali au aprobat Planul Urbanistic de Detaliu pentru construirea unui complex de agrement în baza sportivă Cartodrom de pe strada Al. Vaida Voevod.

Documentația aprobată reglementează accesul auto și pietonal din strada Lucia Sturdza Bulandra, dar și faptul că staționarea autovehiculelor se va face în incintă, respectând regulamentul de parcare valabil în municipiu. ”Per ansamblu investițiile trebuie să reprezinte un tot unitar, să nu fie construcții într-ozyonă, apoi loc gol. Să gândim un proiect unitar acolo. Cred că trebuie să dezvoltăm în oraș și alte feluri de sporturi decât fotbal și tenis.Faptul că dispare pista de carturi nu e o veste foarte bună. Dar trebuie să gândim foarte serios acest proiect. Să identificăm o locație și pentru un circuit de cart adevărat”, a spus consilierul local Gabriel Oniga.

”Cele 9, 5 hectare sunt o oază de verdeață bine venită. Dar susținem și ideea propusă de ONG-uri și Ordinul Arhitecților de a extinde acest parc. Acum această bază sportivă este una care oferă clujenilor șansa de a petrece timp în aer liber în mod plăcut”, a spus primarul Emil Boc.

Proiectul a fost aprobat în unaimitate.

Proiect contestat de Registrul Urbaniștilor

Registrul Urbaniștilor din România contestă PUD-ul pentru baza de agrement din zona Cartodrom. Consiliul Local nu poate aproba un PUD fără un PUZ. ”Ținând cont că amenajarea propusă prin studiile urbanistice se va face într-o zonă verde cu vegetație importantă care trebuie să facă parte din amenajarea definitivă a zonei UTRCB4a, vă rugăm să asigurați legalitatea acestui demers. Sunt necesare existența unui studiu de oportunitate pentru investiția estimată. Dezbaterea publică atât pentru populasție cât și pentru specialiști, întocmirea unui PUZ solicitat prin PUG conform Legii 350/2001.

Distribuie:

Postaţi un comentariu