Avionul guvernului Ponta va inaugura noua pista a aeroportului clujean Avram Iancu

Singura pistă de aeroport construită în România în ultimii 50 de ani va fi inaugurată de premierul Victor Ponta, care va ateriza pe Aeroportul „Avram Iancu” într-un avion alături de întreaga delegație a guvernului. Conform spuselor președintelui Consiliului Județean, Horia Uioreanu, inaugurarea va beneficia și de un spectacol aerian susținut de avioane de acrobație.

Prima cursă care va ateriza pe noua pistă a aeroportului clujean îi va aduce în municipiu pe Victor Ponta și subordonații săi din Guvern, a declarat Horia Uioreanu la Napoca FM. Președintele CJ Cluj a precizat că deși la inaugurare vor participa importanți demnitari ai statului, Guvernul nu a contribuit financiar la construirea pistei.

„La această investiţie, care se ridică la 60 de milioane de euro, Consiliul Judeţean s-a descurcat şi poate să se descurce în continuare din fondurile sale”, a mai adăugat Horea Uioreanu, în direct la Napoca FM.

Singurul aport al administrației centrale a fost la devierea păraielor Murători și Becaș, care s-a făcut cu fonduri de la Apele Române, însă restul investiției, de circa 60 de milioane de euro, a fost realizată exclusiv de Consiliul Județean Cluj, așa cum Horia Uioreanu a subliniat.

Acesta a declarat că încă mai există neînțelegeri cu proprietarii expropriați, însă Uioreanu a declarat că instituția pe care o conduce va îndeplini în tocmai decizia instanțelor în aceste cazuri, chiar dacă asta va însemna să plătească mai mult foștilor proprietari.

La inaugurarea pistelor se pregătește un spectacol cu avioane de mici dimnesiuni, MIG-uri sau planoare, clujenii având posibilitatea să să vadă Clujul de la mare înălțime din avioanele care vor survola gratuit orașul în ziua de sâmbătă, 26 octombrie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu