Autobuze Euro 6 pe străzile din Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca va cumpăra în acest an 40 de autobuze noi, dotate, potrivit legislaţiei europene în materie de achiziţii, cu sistem euro 6, care este cel mai puţin poluant.

Valoarea unui singur autobuz este de 260.000-300.000 de euro, însă în urma licitaţiei preţul pe unitate ar putea fi mult mai mic.
În prezent, elaborarea caietului de sarcini a fost finalizată şi documentaţia necesară a fost transmisă ANRMAP, pentru a se putea demara în săptămânile viitoare procedurile de organizare a licitaţiei.  “Dorim să cumpărăm cele mai bune autobuze de pe piaţă pentru transportul de călători. Am prevăzut condiţii ca să avem cele mai moderne autobuze din Europa. Vom impune condiţii de euro 6. Există o directivă europeană care zice că autobuzele nou cumpărate trebuie să aibă euro 6, adică cele mai înalte standarde împotriva poluării”, a declarat primarul Emil Boc.

Autobuzele vor avea un termen de garanţie de minimum trei ani şi o durata de funcţionare de 15 ani. Un autobuz va avea o capacitate de 150 de locuri şi va fi dotat cu aer condiţionat, camere video, al căror scop este creşterea siguranţei transportului, GPS, podea joasă şi rampa de acces pentru accesul cărucioarelor şi al persoanelor care prezintă handicap locomotor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu