“Au strâns cureaua” pentru membrii Consiliului de Administraţie Clujana

Bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei Clujana a fost rectificat ieri de consilierii judeţeni clujeni în cadrul unei şedinţe extraordinare. După ce săptămâna trecută acelaşi proiect a stârnit discuţii aprinse între putere şi opoziţie, de data aceasta lucrurile au mers „ca unse”.

La rectificarea bugetară s-a aprobat o majorare a cheltuielilor de la 8, 5 milioane de lei la 10, 3 milioane de lei. Aceasta, în condiţiile în care şi la capitolul venituri, cele 8, 2 milioane de lei aprobate prin buget au crescut la 9, 1 milioane. „În elaborarea bugetului s-a ţinut cont de contractele existente până la sfârşitul anului, respectiv de comenzile certe, şi de necesarul de resurse umane pentru onorarea acestora. Astfel, pentru a-şi onora comenzile certe societatea este nevoită să crească numărul mediu de angajaţi de la 220 persoane aprobate iniţial la 300 persoane. Această creştere a numărului de angajaţi duce la majorarea cheltuielilor de personal”, se arată în nota de fundamentare a rectificării de buget aprobată de consilieri.

Indemnizaţie înjumătăţită

În schimb aleşii locali au votat reducerea cuantumului indemnizaţiei primite de membrii Consiliului de Administraţie al Clujana. Consilierul PDL Alexandru Coroian a venit cu o propunere de amendament de a înjumătăţi suma primită de membrii CA. Asta după ce săptămâna trecută acelaşi consilier propusese ca indemnizaţia să fie numai de 1 leu. Dacă în urmă cu câteva zile propunerea lui Coroian a fost respinsă, amendamentul de ieri a trecut cu 19 voturi pentru, trei împotrivă şi trei abţineri. Astfel membrii CA Clujana vor primi doar 250 de lei în loc de 500 de lei. “A fost o poziţie de bun simţ, având în vedere că Clujana încă nu dă semne de redresare. Mi s-a părut imoral ca membrii desemnaţi să încaseze nişte bani, iar întreprinderea să fie pe pierdere”, a declarat Alexandru Coroian. “Practic cred că vom avea cea mai mică indemnizaţie din ţară la o companie, 180 de lei net. Probabil am să mă trezesc că îşi vor da demisia din CA şi iar va trebui să schimb actele la Registrul Comerţului”, a precizat preşedintele CA Clujana, Daniel Mihiş.

Consilierii judeţeni au votat şi acordarea unui mandat special reprezentantului Judeţului Cluj în Adunarea Generală a Acţionarilor la S.C. Clujana S.A., în vederea exercitării drepturilor de acţionar. Reprezentantul CJ Cluj în AGA Clujana va fi Axente Husar.

Distribuie:

Postaţi un comentariu