Arpad Paszkany, audiat de DNA în calitate de martor

Paszkany Arpad / Foto: Dan Bodea

Finanţatorul CFR Cluj, Arpad Paszkany, a fost audiat astăzi, 17 februarie, la Direcţia Naţională Anticorupţie, acesta declarând la ieşirea din instituţie că a fost audiat ca martor într-un dosar vechi de zece ani.

„Nu am voie să spun despre ce este vorba. Este un dosar vechi de acum 10 ani”, a spus Paszkany, la ieșirea de la DNA, potrivit Mediafax.

Finanţatorul clubului de fotbal CFR Cluj, Arpad Paszkany, a fost judecat pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi şantaj şi a fost achitat, definitiv, în 2012 de instanţa supremă. ICCJ a menţinut astfel deciziile de achitare luate anterior de Curtea de Apel şi Tribunalul Cluj.

A avut în trecut probleme cu justiția

Omul de afaceri Arpad Paszkany a fost trimis în judecată în 30 iulie 2009, fiind acuzat că în perioada 2004-2006 a susţinut un grup infracţional organizat condus de Liviu Man, preşedintele trustului Gazeta, prin finanţarea, sub diverse forme, a publicaţiilor trustului.

Omul de afaceri clujean a mai fost acuzat că, în perioada ianuarie – noiembrie 2006, a determinat o campanie denigratoare prin intermediul publicaţiilor trustului Gazeta la adresa lui Iulian Dascălu, reprezentantul Iulius Grup Iaşi, firmă pe care a şi constrâns-o prin ameninţări să-i cedeze, pentru suma derizorie de 10.000 de euro, o suprafaţă de teren de 13.974 de metri pătraţi situată în municipiul Cluj-Napoca, a cărei valoare de piaţă era de 400.000 de euro.

Sursa: Mediafax

Distribuie:

Postaţi un comentariu