Arhitecți și urbaniști împotriva construcțiilor din zona lacului Gheorgheni

Printr-o petiție-apel semnată de către reprezentanți ai Registrului Urbaniştilor din România-Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, ai Ordinului Arhitecţilor din România- Filiala Transilvania, ai Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism-Universitatea Tehnică și ai Uniunii Arhitecţilor din România către primărie,  municipalitatea este încurajată să nu permită construcții în noul PUG în zona Lacurilor Gheorgheni.

Scăderea drastică a spațiului verde din Cluj-Napoca îi face pe semnatarii petiției să se îngrijoreze cu privire la construcțiile de la lacul Gheorgheni.

„Municipiul Cluj-Napoca se confruntă cu o situaţie mai rar întâlnită în alte mari oraşe din ţară. În anul 1990, municipiul avea la dispoziţie 233 ha de spaţiu verde amenajat pus la dispoziţia publicului pentru agrement şi sport, revenind 7, 32 mp/locuitor”, se semnalează în petiția-apel.

Semnatarii sunt: Arh. Gheorghe ELKAN (Reprezentant teritorial Registrul Urbaniştilor din România-Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest),  Conf. univ. dr. arh. Vasile MITREA (Registrul Urbaniştilor din România- Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest),  Arh. Szabolcs GUTTMANN (Preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România- Filiala Transilvania),  Conf. univ. dr. arh. Romulus ZAMFIR (Decanul Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism-Universitatea Tehnică),  Prof. em. dr. arh. Adriana MATEI (Preşedintele Filialei Judeţene Cluj- Uniunea Arhitecţilor din România)

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu