Aproape 100 de cazuri de consum fraudulos de gaz, descoperite în Cluj

EON Gaz a descoperit în urma verificărilor de anul trecut peste 1500 de cazuri de consum fraudulos la nivel naţional, dintre care 96 de cazuri în judeţul Cluj. Prejudiciile se ridică la circa 3 milioane de lei.

“Compania noastră efectuează permanent verificări în teren, prin intermediul echipelor specializate, rolul acestora fiind de a depista sustragerile de gaze naturale din reţeaua de distribuţie. Anul trecut, E.ON Gaz Distribuţie a depistat circa 1.500 de cazuri de consum fraudulos, 96 dintre acestea fiind înregistrate în judeţul Cluj. Prin modificarea sau sustragerea de componente din instalaţiile de gaze naturale se expun pericolelor de incendii şi explozii atât persoanele care comit asemenea fapte, cât şi cele care se află în vecinătate. Totodată, consumatorii sunt afectaţi direct, prin întreruperea alimentării cu gaze naturale. Subliniem faptul că aceste intervenţii asupra echipamentelor de măsură a consumului de gaz în scopul înregistrării unui consum mai mic reprezintă furt calificat, infracţiune prevăzută şi sancţionată ca atare de Codul Penal”, se arată în comunicatul companiei.

În urma verificărilor de anul trecut o persoană a fost condamnată definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru  săvârşirea infracţiunilor de complicitate la furt calificat de gaze naturale în formă continuată şi pentru deteriorarea echipamentelor de măsurare a consumului de gaze naturale.

Distribuie:

Postaţi un comentariu