Ambasadorul Ungariei în România sprijină Clujul în lupta pentru titlul de Capitală Culturală Europeană

Ambasadorul Republicii Ungaria în România, Zákonyi Botond, a efectuat joi o vizită la Cluj-Napoca, fiind primit de primarul municipiului Cluj- Napoca, Emil Boc. Aflat la prima sa vizită în orașul de pe malul Someșului Mic de la investirea în această funcție, Zákonyi Botond a declarat că sprijină orașul în lupta pentru titlurile de Capitala Europeană a Tineretului în 2015 și Capitala Culturală Europeană în anul 2021.

Primarul Emil Boc a primit astăzi vizita domnului Zákonyi Botond, Ambasadorul Republicii Ungaria în România. Excelenţa Sa a fost însoţit de Consulul General al Ungariei la Cluj-Napoca, Magdó János.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre posibilităţile de colaborare pe plan economic, cultural şi universitar dintre Cluj-Napoca şi oraşele din Ungaria. Forumul de afaceri româno-maghiar de la Cluj-Napoca şi Budapesta a fost un alt subiect abordat.

Zákonyi Botond se află pentru prima dată în municipiul Cluj-Napoca de la numirea în funcţia de Ambasador al Republicii Ungaria în România şi a precizat că sprijină cele două proiecte importante pentru municipiul nostru, Cluj-Napoca – Capitala Europeană a Tineretului în 2015 şi Cluj-Napoca – Capitala Culturală Europeană 2021.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu