Aeroportul Internațional Cluj, dotat cu echipament de analiză a lichidelor

Foto: Radu Hângănuț

Ziua de 31 ianuarie vine cu o veste bună pentru cei care își fac călătoriile cu avionul. Astfel, începând cu această dată, transportul lichidelor și al medicamentelor se va putea face în bagajele de mână, mulțumită unui nou echipament de analiză a lichidelor achiziționat de administrația aeroportului.

Aparatul va costa aproximativ 40000 de euro,   urmând ca Aeroportul să fie dotat cu cel puțin două astfel de instrumente.

Aparatul va costa aproximativ 40000 de euro, urmând ca Aeroportul să fie dotat cu cel puțin două astfel de instrumente.

Potrivit noilor cerințe în  ceea ce privește trasnportul în bagajele de mână a lichidelor, pasagerii aflațo în trasnfer care cumpără lichide din țări aflate în afara spațiului comunitar sau de la bordul aeronavelor, vor putea trasnporta aceste lichide pe orice aeroport de conexiune din UE.

Noile metode de analiză a lichidelor, aerosolilor și gelurilor au ca scop ridicarea treptată a restrictiilor privind transportul lichidelor.

„Începând cu 31 ianuarie vor intra în vigoare noi reglementări în ceea ce privește transportul de lichide de către pasageri. Astfel, ei vor putea transporta medicamente, lichide necesare pentru copii și pentru diete speciale. Aceste lichide vor fi verificate  cu un echipament special aflat deja în dotarea aeroportului. Tot începând cu 31 ianuarie pasagerii vor putea transporta lichide în tranzit cu condiția să fie în pungi sigilate”, a anunțat directorul aeroportului, David Ciceo.

Potrivit spuselor acestuia, cele două echipamente de analiză a lichidelor au costat în total aproximativ 80.000 de euro. Dacă situația o va cere, în vederea scăderii timpilor de așteptare, aeroportul va mai achiziționa încă un astfel de aparat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu