Aeroportul Internațional Cluj are o nouă poartă de acces de 450000 de euro

Noua poartă de acces în aeroport este pregătită să facă față celor peste un milion de pasageri care decolează și aterizează anual la Cluj. (Foto: Radu Hângănuț)

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” se poată lăuda de astăzi cu o nouă poartă de acces ale cărei costuri au ajuns la 450.000 de euro. Noua facilitate vine la pachet cu un sens giratoriu și cu un nou sistem de taxare care, potrivit administrației aeroportului, este mai rapid și mai eficient.

Lucrările la această nouă facilitate au început în urmă cu mai bine de doi ani, numeroasele avize necesare și multitudinea de rețele ce au trebuit deviate cauzând întârzierea predării noii porți de acces.

„Este o investiție care reglementează traficul într-o zonă foarte aglomerată cu o șosea națională. Accesul și ieșirile la aeroport au fost întotdeauna aglomerate și în trecut au fost multe accidente în această zonă. Noua intrare în aeroport are porți și echipamente de taxare sunt fabricate de o firmă care este lider în domeniu. Au fost multe lucrări în subteran. S-au deviat rețele de telecomunicații, canalizare și multe altele. Costurile au fost acoperite prin contractul de concesiune al parcării. Vom avea o discuție la Consiliul Județean pe tema tarifelor pentru parcare astfel încât cei care staționează mai mult să aibă un tarfi mai avantajos”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu.

În prezent, tariful pentru 10 minute în parcarea aeroportului este de 1 leu, 7 lei pentru o oră sau 320 de lei pentru o perioadă de parcare cuprinsă între 8 și 15 zile.

Acestea sunt,   în prezent,   tarifele pentru parcarea în incinta Aeroportului Internațional Cluj. (Foto: Radu Hângănuț)

Acestea sunt, în prezent, tarifele pentru parcarea în incinta Aeroportului Internațional Cluj. (Foto: Radu Hângănuț)

Noua poartă de acces este mai mare decât cea care funcționa până astăzi și, potrivit directorului aeroportului, David Ciceo, vechiul punct de acces va fi utilizat doar în situații de urgență.

„Este o îmbunătătățire semnificativă având în vedere că peste un milion de pasageri anual trec prin această poartă. Vechea poartă ămâne pentur situații de urgență, această poartă fiind și mai mare astfel că traficul va fi mult fluidizat”, spune David Ciceo

Firma care a realizat lucrările la poarta de acces și la sensul giratoriu are însă planuri mai mari. Potrivit directorului de investiții, Gabriel Davidescu, a delcarat că în cel mai scurt timp va fi conceput un nou plan tarifar pentru cei care își parchează mașinile în incinta aeroportului pentru mai mult timp iar după finalizarea proceselor, se vor demara lucrările pentru construirea unui hotel și a unei parcări supraterane.

„Cel mai dificil a fost să rezolvăm problema rețelelor din această zonă care nu au fost puține și complicate din cauza avizelor ce au trebuit obținute. Următorul obiectiv este o parcare pe termen lung cu tarife mult reduse”, a declarat Gabriel Davidescu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu