Achiziții publice pe site-ul primăriei Cluj

Primarul Cluj Emil Boc a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că începând din 1 august pe site-ul primăriei vor fi anunțate toate achiziţiile publice pe care le realizează.

De asemenea, edilul a declarat că va cere guvernului să oblige toate administrațiile locale să procedeze la fel,  pentru o mai mare transparenţă în ceea ce priveşte cheltuirea banului public. Recent, guvernul a ridicat până la 100.000 de euro valoarea lucrărilor care pot fi cumpărate de către primării prin achiziție directă și până la 30.000 de euro valoarea bunurilor și a servicilor.

Achizițiile publice directe vor fi afișate direct pe pagina de internet a primăriei, unde toți cei interesați vor putea participa.

Pentru achizițiile până în 30.000 de euro se va publica anunţ de intenţie, iar  timp de 30 de zile orice firmă interesată va putea depune ofertă. Câștigătorul licitației va fi anunțat tot pe site-ul primăriei. În cazul achizițiilor până în 100.000 de euro anunțurile vor fi publicate în timp de șapte zile, iar după cele șapte zile se va proceda la organizarea licitației.

Primăria Cluj-Napoca este prima din țară care publică pe internet toate achizițiile publice pe care le realizează.

Distribuie:

Postaţi un comentariu