Aberații imobiliare la Cluj-Napoca. Prefectul atacă extinderea unei case cu trei blocuri

Prefectul Gheorghe Vușcan a anunțat că, instituția pe care o conduce a atacat mai multe autorizații de construcții, în cazul unor proiecte imobiliare care nu corespund legilor urbanistice.

Cel mai grav caz, constatat în urma plângerilor de la cetățeni, este pe strada Romulus Vuia numerele 8-10 din Cluj-Napoca, acolo unde un cetățean a obținut extinderea casei cu trei clădiri noi, care de fapt sunt blocuri.

Vecinii noilor imobile susțin că, chiar în fața caselor lor se vor ridica, de fapt, trei blocuri de 22 de metri înălțime. „Instanțele noastre au început mai nou să elibereze și certificate de urbanism. În acest caz, pe strada Romulus Vuia, comisia de specialitate a aprobat un regim de înălțime care afectează casele din zonă. Dezvoltatorul imobiliar s-a dus în instanță și a obținut și mai mult, pe motiv că este centru de cartier. Practic, acum, parterul blocului a ajuns la nivelul acoperișurilor caselor din zonă. Cum să dai extindere de casă cu trei blocuri? Suntem ca în desenele animate”, a spus prefectul Gheorghe Vușcan.

„Noi am fost criticați că nu am participat la procesul început de dezvoltatori, dar prima autorizație s-a dat în 2007 și adresa care apare este Romulus Vuia numărul 810, care toți vecinii am zis că nu ne interesează, ca apoi să vedem că în mijlocul caselor noastre se ridică trei blocuri”, a declarat Felicia Pușcaș, una dintre vecine.

Prefectul Clujului a mai precizat că, a fost sesizat în mai multe cazuri similare, nu numai din Cluj-Napoca, ci și din comunele Florești și Apahida. Vușcan a adăugat că, instituția pe care o conduce face toate demersurile legale pentru a opri lucrările ilegale.

Postaţi un comentariu