82 de suporturi de curs noi pentru masteranzii de la Administrație Publică

Departamentul de Administrație Publică a FSPAC din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” împreună cu Catedra de Management și Administrație Publică a Facultății de Management din cadrul ASE București, respectiv Departamentul Administrarea Afacerilor al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității „Al. Ioan Cuza” Iași, va încheia pe data de 31 august anul curent, proiectul „Creșterea calității programelor de masterat în administrație publică”. Cele trei universități au demarat proiectul începând cu 1 septembrie 2010.

De-a lungul celor trei ani de proiect au fost elaborate 82 de suporturi noi de curs, s-au elaborat termenii de referință pentru șase ocupații noi pentru absolvenții departamentului. De asemenea, s-au acordat 93 de burse de cercetare pentru studenți și s-au organizat patru conferințe studențești. S-a creat un portal de e-learning, iar bibleotecile celor trei parteneri din proiect au fost dotate cu 800 de titluri noi în domeniu și au fost dezvoltate bibleoteci virtuale. 792 de studenți au fost instruiți în cadrul proiectului.

„Acest proiect ne-a permis să creăm un model de managment al calității pentru programele de masterat în Administrație Publică și o metodologie de ierarhizare a acestor programe. Schimburile de bune practici pe care le-am avut cu cinci dintre cele mai bune programe de masterat în domeniu, din Uniunea Europeană, au dat masteranzilor noștri posibilitatea de a interacționa cu alte medii și alte culturi organizaționale”, a declarat profesorul universitar Călin Hințea, manager al proiectului și decanul FSPAC.

Proiectul derulat de către Departamentul de Administrație Publică a FSPAC a fost în valoare de peste 18 milioane de lei și a fost cofinanțat din Fondul Social European, prin intermediul POSDRU 2007-2013.

Scopul proiectului a fost de a crește calitatea a patru programe de masterat în domeniul administrației publice și de a crește calitatea administrației publice din România. Grupul țință a fost format de cadrele didactice implicate în dezvoltarea programelor de masterat în domeniul adminstrației publice, studenții programelor de masterat și absolvenții, dar și a studenților programelor de licență.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu