500 de protestatari în centrul Clujului: „Dăncilă, nu uita, azi îți vrem demisia”

Guvernarea actuală i-a scos din nou în stradă pe clujeni.

Aproximativ 500 de clujeni de toate vârstele au protestat astăzi împotriva corupției și a măsurilor luate recent de alianța PSD ALDE. 

Participanții la acțiunea de protest s-au strâns în jurul orei 18 în fața Prefecturii clujene, unde au scandat mesaje cum ar fi „Dragnea, nu uita: așteptăm și cartea ta”, „Justiție, nu corupție”, „Jos guvernul compromis”, „Dorneanu, nu uita, CCR nu-i curtea ta”. Organizatorii au împărțit pe post de pancarte cătușe simbolice din carton inscripționate cu textul „100 de ani în Penalistan?” și i-au invitat pe cei prezenți să își spună la megafon nemulțumirile. După o jumătate de oră, grupul a parcurs o parte din Bulevardul 21 decembie 1989, a străbătut strada Memorandumului, zona primăriei și s-a oprit pentru câteva minute în Piața Păcii. 

Clujenii și-au dovedit din nou creativitatea în exprimarea revoltei față de guvernanți.

 

„Dăncilă, nu uita, azi îți vrem demisia”, au strigat clujenii. Coloana a străbătut apoi strada Napoca și o latură a Pieței Unirii (unde era în plină desfășurare festivalul The Color Run), după care protestatarii și-au îndreptat atenția asupra sediului PSD Cluj de pe strada Eroilor. Clujenii s-au solidarizat în acest fel unei mișcări prin care se cere demisia guvernanților actuali, prin proteste sub egida „Vrem Europa, nu dictatură!”  în marile orașe ale României și în diaspora.

Postaţi un comentariu