500 de protestatari în centrul Clujului: „Dăncilă, nu uita, azi îți vrem demisia”

Guvernarea actuală i-a scos din nou în stradă pe clujeni.

Aproximativ 500 de clujeni de toate vârstele au protestat astăzi împotriva corupției și a măsurilor luate recent de alianța PSD ALDE. 

Participanții la acțiunea de protest s-au strâns în jurul orei 18 în fața Prefecturii clujene, unde au scandat mesaje cum ar fi „Dragnea, nu uita: așteptăm și cartea ta”, „Justiție, nu corupție”, „Jos guvernul compromis”, „Dorneanu, nu uita, CCR nu-i curtea ta”. Organizatorii au împărțit pe post de pancarte cătușe simbolice din carton inscripționate cu textul „100 de ani în Penalistan?” și i-au invitat pe cei prezenți să își spună la megafon nemulțumirile. După o jumătate de oră, grupul a parcurs o parte din Bulevardul 21 decembie 1989, a străbătut strada Memorandumului, zona primăriei și s-a oprit pentru câteva minute în Piața Păcii. 

Clujenii și-au dovedit din nou creativitatea în exprimarea revoltei față de guvernanți.

 

„Dăncilă, nu uita, azi îți vrem demisia”, au strigat clujenii. Coloana a străbătut apoi strada Napoca și o latură a Pieței Unirii (unde era în plină desfășurare festivalul The Color Run), după care protestatarii și-au îndreptat atenția asupra sediului PSD Cluj de pe strada Eroilor. Clujenii s-au solidarizat în acest fel unei mișcări prin care se cere demisia guvernanților actuali, prin proteste sub egida „Vrem Europa, nu dictatură!”  în marile orașe ale României și în diaspora.

Distribuie:

Postaţi un comentariu