50 de experţi vin la Cluj Innovation Days

Peste 50 de experți interni și internaționali, comisari europeni, autorități publice, academicieni și oameni de afaceri vor lua cuvântul în cadrul celei de-a doua ediții a evenimentului Cluj Innovation Days (CID), organizat de Cluj IT Cluster, săptămâna viitoare, între 20 și 21 martie, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

La eveniment sunt așteptați peste 400 de participanți din țară și străinătate, din state precum Bulgaria, Cehia, Danemarca, Franța, Israel, Marea Britanie, Olanda, Serbia, Slovenia, Suedia sau SUA. Printre comisarii europeni care au confirmat prezența la ediția din 2014 a Cluj Innovation Days se numără Comisarul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Dacian Cioloș, care va discuta despre Parteneriatul European pentru Inovare și Comisarul European pentru Politici Regionale Johannes Hahn, care va transmite mesajul său prin intermediul unei intervenții video.

Tot din partea Comisiei Europene vor participa Vittoria Alliata di Villafranca, Director în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, Bror Samelin, consilier pentru sisteme de inovare în cadrul Direcţiei Generale pentru Reţele de Comunicare, Capacităţi şi Tehnologii și Barend Verachtert, Director Adjunct al Unității de Biotehnologie din cadrul Direcției Generale pentru Cercetare și Inovare. Toate aceste intervenții vor fi susținute în cadrul sesiunii plenare a evenimentului. În plus, reprezentantul Institutului pentru Studii Tehnologice Prospective din cadrul Centrului Comun de Cercetare al Comisiei Europene, Andrea Conte, va susține o prezentare în secțiunea Mastering Innovation pe tema „Politici de inovare comunitară care vin în sprijinul competitivității din regiunile europene”.

„Ne bucurăm că acești reprezentanți de seamă din partea Comisiei Europene au acceptat invitația noastră de a participa ca speakeri în cadrul Cluj Innovation Days 2014. Acest lucru demonstrează că inițiativa noastră este deja cunoscută și susținută de oficialii europeni și sperăm ca, în urma evenimentului, să consolidăm și să extindem această susținere”, a declarat Alexandru Tulai, Preşedintele Asociaţiei Cluj IT Cluster.

Distribuie:

Postaţi un comentariu