350 de vizitatori au trecut pragul Şcolii de Poliţie. Cadu invitat să fie poliţist pentru o zi

350 de vizitatori de toate vârstele au trecut pragul Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” la a X-a a ”Zilei Porților Deschise”.

Ghidați de elevi ai școlii din anul I și II, oaspeții s-au inițiat în tainele pregătirii viitorilor agenți de poliție. La începutul vizitei, aceștia au aflat câteva lucruri despre istoricul instituţiei şi despre patronul spiritual al şcolii şi au vizitat o sală de clasă. Cei din anii terminali de liceu au luat apoi loc în amfiteatru, unde li s-a răspuns la întrebări legate de specificul pregătirii viitorilor agenți de poliție și de etapele care trebuie parcurse în cadrul examenului de admitere. Traseul parcurs a continuat cu baza sportivă și cu Centrul de Excelență. Aici a fost amenajată o expoziție cu elemente de armament și echipament din dotarea Poliției Române. Doritorii au putut ulterior să utilizeze armamentul cu laser din dotarea simulatorului de trageri.

După vizitarea Muzeului, ultimul popas a fost platoul central al școlii, unde vizitatorii au putut urca la bordul unei mașini de poliție și s-au putut fotografia cu un manechin echipat în uniformă de poliție. Pentru a-şi aminti de vizita lor, toţi oaspeţii au primit la plecare câte un certificat de “Elev pentru o zi”.

Evenimentele legate de sărbătorirea Zilei Poliţiei din 25 martie continuă şi mâine când cunoscutul fotbalist Ricardo Cadu, de la CFR va deveni poliţist pentru o zi pentru a popularizeze profesia de poliţist.

Distribuie:

Postaţi un comentariu