3.000 de atleți au luat startul la Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca

Peste 3.000 de atleţi din 22 de ţări au luat în această dimineață startul  la cea de a patra ediție a  Maratonului Internaţional AROBS Cluj-Napoca.  Traseul maratonului a început și se încheie pe stadionul Cluj Arena, dar se întinde în tot centrul orașului Cluj-Napoca.

Astfel că, o parte din centrul oraşului este închisă circulatiei. Mai exact maratoniștii vor fi prezenți pe următoarele străzi: Splaiul Independenţei (de la Pod Garibaldi până la Opera Maghiară); G. Coșbuc;  Cardinal Iuliu Hossu;  V. Alecsandri;  E. Isac;  Poștei;  C. Daicoviciu;  Petroșeni;  Gh. Șincai; Napoca;  I.Rațiu; Bulevardul Eroilor; G. Barițiu; Pod Napoca; 1 Decembrie 1918; Intersecţie strada Garibaldi cu strada 1 Decembrie 1918; G. Muzicescu; Cosevoi; Iancu de Hunedoara; Macului; G .Garibaldi; Sigismund Todiță; Țebei; Ioan Ghica; Stadionului; Nufărul; Sindicatelor; Paul Chinezu; Virgil Fulicia;  Octavian Petrovici;  Piața Muzeului;  Memorandumului;  Samuil Micu;  Ioan Bob;  Piaţa Unirii;  Universității; Iuliu Maniu; Regele Ferdinand; 21 Decembrie, F.J. Curie;  H.Oberth,  Piața Stefan Cel Mare.

Traficul va fi directionat din cartierul Mănăştur înspre cartierul Mărăşti prin cartierul Zorilor sau cartierul Grigorescu. Circulaţia înspre cartierul Mănăştur se va direcţiona prin cartierul Zorilor sau cartierul Grigorescu.

Premiile puse în joc valorează35.000 lei și sunt pregătite pentru câştigătorii curselor de maraton, semimaraton, maraton ştafetă şi câştigătorilor la categoriile de vârstă 35-44, 45-54, 55-64, +65.

Programul concursului:

09:15 Start probe tehnice: maraton, semimaraton Hervis şi proba de maraton ştafetă Arobs

12.30- 13.10 Festivitate de premiere probe tehnice

13.10 Start Cursa Copiilor CORA, împreuna cu mentalistul Cristian Gog.

13.30 -13:45 Start Crosul Banca Transilvania

14.00 Festivitate de premiere Crosul Banca Transilvania

Pe traseul de alergare  Runners Club şi Bigtime Productionau organizat  şapte puncte de sonorizare unde vor concerta artişti precum: Patricia Marginean, Raluca Bilatiu, Radu Bogdan Bor, Andrei Galis, Patricia Niri,  Simina Popandron, Timoc Bogdan, Mara, Florin Heghedus,  Ioana Moldovan, Lorena Cozneac, Iulia Bianca Herescu, Alexandra Cocis şi Andrei Mureşan.

Istoria maratonului

Din cele mai vechi timpuri, încă înainte de a fi o cursă fizică, maratonul a fost o probă mentală. Denumirea de maraton vine din Grecia antică, de la oraşul cu acelaşi nume,  şi bătălia care s-a dat acolo. Legenda spune că Pheidippides, un mesager atenian, a alergat distanţa de 42 de kilometri de la câmpul de luptă de la Marathon până la Atena, pentru a anunţa victoria asupra perşilor. În momentul în care a ajuns, a strigat: Nenikikamen (am învins!), după care a murit din cauza epuizării. În amintirea acestui erou, la iniţiativa baronului Pierre de Coubertin, în programul Jocurilor Olimpice moderne a fost inclusă proba de Maraton, care se aleargă pe o distanţă de 42, 195 km (distanţa exactă dintre Marathon şi Atena).

Galerie foto: Dan Bodea

IMG_4626 IMG_4633 IMG_4641 IMG_4642

 

 

 

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu