200 de hectare pentru Silicon Valley de Cluj

Municipalitatea clujeană pune la bătaie 200 de hectare în Lomb pentru construirea cu fonduri europene, a unui centru de cercetare-inovare, considerat drept viitorul motor de dezvoltare a Regiunii de Nord-Vest. 20.000 de locuri de muncă, promite primarul Emil Boc că va genera Cluj Innovation City în următorii 15 ani, timp în care aici se va dezvolta şi o zonă rezidenţială pentru 100.000 de locuitori.

Cluj Innovation City, promovat de către Cluj IT Cluster ca un proiect integrat de dezvoltare durabilă regională, se doreşte a fi un pol al inovării şi cercetării în municipiul Cluj-Napoca şi în Zona Metropolitană Cluj, orientat înspre generarea de creştere economic sustenabilă, bazată pe tehnologii antreprenoriale cu valoare adăugată mare.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a prezentat planul investiţiilor pe care municipalitatea le are în vedere pentru următorii ani în zona  unde deja se construieşte Centrul Regional de Excelenţă în Industrii Creative. Denumit şi “Buftea de Cluj”, acest centru de industrii creative va funcţiona ca un incubator de afaceri, în cadrul căruia 26 de firme de toate mărimile să găsească adăpost şi sprijin pentru o durată determinată de timp, respectiv doi-trei ani, după care locul acestora va fi luat de alte societăţi. Proiectul este finanţat în egală măsură de Primăria Cluj-Napoca şi de Uniunea Europeană şi se întinde pe o suprafaţă de 7 hectare, iar valoarea investiţiei este de 42 de milioane de lei.

În aceeaşi zonă, pe alte 7 hectare se va construi un Centru de afaceri – proiect care, în prezent, se află în evaluare, iar pe alte 8 hectare se va realiza un proiect mai vechi, un cartier de locuinţe pentru tineri. “Rămân 202 hectare pentru Cluj Innovation City, proiect pe care vrem să-l depunem spre finanţate împreună cu Clusterul IT şi cu Consiliul Judeţean. Lucrăm la depunerea proiectului pentru a obţine finanţare europeană pentru acest proiect de cercetare-inovare care va genera peste 20.000 de locuri de muncă”, a declarat Emil Boc.

Distribuie:

Postaţi un comentariu