17 adolescenţi susţinuţi de fundaţia Clujul Are Suflet au intrat la facultate

Foto: Clujul are suflet

17 tineri susținuți de fundația Clujul Are Suflet, reprezentând peste 70% dintre cei care au absolvit liceul, au intrat la facultate, alegând specializări precum:  ştiinţe economice, agronomie şi medicină veterinară, psihopedagogie şi asistență socială. Dintre aceştia, aproape 35% au fost admişi la facultate pe locuri la buget.

Ȋn acest an, 26 de tineri de la fundaţie au promovat bacalaureatul. Pe lângă cei care vor deveni studenţi din toamnă, ceilalţi adolescenţi se pregătesc să urmeze cursuri de calificare profesională și de consiliere pentru alegerea unei cariere sau şi-au găsit deja un loc de muncă.

„Este al treilea an consecutiv ȋn care tinerii de la Clujul Are Suflet obţin rezultate excepţionale la admiterea la facultate, precum şi la bacalaureat. Acestea reflectă implicarea echipei fundaţiei, care se dedică zi de zi pentru un viitor mai bun pentru acești tineri. Este, de asemenea, meritul adolescenților care învaţă, pentru a-şi crea un drum mai bun ȋn viaţă, dar şi al familiilor lor, care îi suţin și îi ajută, chiar dacă, de multe ori, posibilitățile acestora sunt reduse”, declară Tiberiu Moisă, președintele fundaţiei Clujul Are Suflet.

În cei aproape 8 ani de activitate, Clujul Are Suflet a ajutat aproximativ 1.800 de tineri să aibă o viață mai bună. Prin activitatea sa, fundaţia susține tinerii cu vârste între 14 și 20 de ani să își continue școala, să obțină note mai bune, să se pregătească pentru o meserie și să găsească un loc de muncă. Fiecare tânăr are parte de un program adaptat, care cuprinde monitorizarea rezultatelor școlare, meditații la diferite materii, activități pentru menținerea motivației, programe de orientare școlară sau profesională, precum și programe sportive, destinate socializării sau dezvoltării abilităților artistice.

Activitățile se desfășoară la centrul de zi aflat pe str. Gheorghe Doja nr.3, ȋn Cluj-Napoca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu