15 km de ghirlande vor lumina Clujul de sărbători

Foto: Dan Bodea

Ghirlandele luminoase, drapelele tricolore arborate sau brazi au invadat de curând Clujul. Potrivit autorităților, pregătirile pentru Ziua Națională a României sunt în toi, în timp ce sărbătorile de iarnă vor fi și ele „semnalate” prin numeroase spectacole ce se vor desfășura în Piața Unirii, focuri de artificii sau felurite instalații luminoase.

Potrivit edilului șef al orașului, iluminatul public de sărbători va fi pornit în data de 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României.

„Anul acest, de 1 decembrie deschidem iluminatul festiv de sărăbtori, aici în Piața Unirii. Vom avea de Ziua Națională, concert de muzică populară, vor veni cei de la Voltaj și Elena Ghoerghe, vom avea tradiționalul foc de artificii la ora 20:00 în Piața Avram Iancu în timp ce la ora 19:45 va fi retragerea cu torțe”, a dclarat Emil Boc.

Instalația cu care orașul va fi împodobit a costat municipalitatea aproximativ două milioane de lei, bani cu care s-au achiziționat aproxiamtiv 15 km de ghirlande, cu cinci mai mult decât în iarna anului 2012. De asemenea, în centrul orașului au fost amplasați și patru brazi, împodobiți la rândul lor cu ghirlande și instalații luminoase.

„Avem anul acesta 15 km de ghirlande, șiruri luminoase, 500 de staruri pe stâlpii de iluminat. Culorile predominante vor fi alb și albastru. A costa puțin mai mult pentru că ne-am extins pe mai multe locații din Cluj”, a explicat directorul tehnic al Primăriei Cluj-Napoca, Virgil Poruțiu.

Instalația de sărbători este formată din LED-uri, astfel că, potrivit primarului, se va realiza o importantă economie la factura de energie electrică

Distribuie:

Postaţi un comentariu